Activitats estiu
Com treballar textures amb Montessori

Com treballar textures amb Montessori

Com treballar textures amb Montessori

Avui us deixem idees de com treballar textures amb Montessori a través dels sentits. Tots els exemples els podeu fer a casa amb materials d’ús comú i de reciclatge. Combinant taps de plàstic, trossets de cartró per fer fitxes, pals de gelat o globus, per exemple. Hem portat models que us poden servir per treballar sentits com el tacte, l’oïda, la vista o el gust. Fàcils i divertits per jugar i experimentar amb els més petits.

Emparellar textures diferents segons sonin al moure un pot o emparellar fitxes per textura, color o forma. En alguns casos caldrà tapar els ulls al nen per estimular millor el sentit a treballar. Sabrà distingir entre un tall de fruita i un tall de formatge? Textures i gustos prou diferents. Un exemple que hem trobat força singular és el vídeo on fan baixar un cotxe per diferents rampes. A partir dels models feu els vostres adaptant-los als gustos dels nens.

Com treballar textures amb Montessori, idees per preparar a casa

Com si es tractes d’un joc d’endevinar haureu de tapar els ulls als nens en la majoria d’exemples. Així el gust, el tacte o l’oïda seran els encarregats de treballar per fer les parelles corresponents.

Emparellar pals de gelat segons textura

Busqueu materials diversos i enganxeu-los en pals de gelat. N’hi han d’haver com a mínim dos d’iguals.

Omplir globus amb diferents elements

Què hi ha dins el globus? Els nens hauran d’emparellar textures, una visible i l’altre no.

Quant tarda a baixar el cotxe segons el material de la rampa

Com treballar textures amb Montessori utilitzant la vista i el temps. Fent rampes cobertes amb diferents tipus de materials. Les diferents textures son les que frenen o fan lliscar el cotxe. Interessant i visual exemple.

Buscar parelles de taps de plàstic amb textures

Els taps de plàstic serveixen de suport per enganxar diversos materials. Podeu utilitzar infinitats de coses petites o retalls: roba, esponges, llegums, paper, figuretes, canyes, escuradents, pedretes, botons, clips… Arreplegueu materials que tingueu per casa, prepareu els taps i poseu-los dins d’una bossa. El nen haurà de trobar les parelles fent servir el tacte.

Emparellar fitxes per textures, colors i formes

En aquest exemple s’han fet servir fitxes combinant geometries, colors i textures. Es poden fer servir el joc de fer parelles amb els ulls tancats fent servir el tacte o simplement fent parelles per formes o colors amb la vista.

Tocar per diferenciar textures

Experimentem tocant.

Com fer parelles segons soni dins d’un pot

Per veure el joc s’han utilitzat ampolles de vidre així es pot veure el material que s’hi ha dins. Si voleu podeu fer servir pots o llaunes de metall, envasos de iogurt de plàstic o vidre. El joc és auditiu, es tracta de fer parelles segons soni el que hi ha dins.

Gust i olfacte per diferenciar aliments

Finalment es pot treballar les textures, el sabor i el gust provant diferents aliments.

 

Segur que trobeu més maneres de treballar les textures amb Montessori tot jugant i aprenent

Mètodes Montessori

El mètode Montessori també es pot aplicar a l’ambient de casa. Cal un espai ampli i obert, ordenat, net, simple i real on cada element facilita el desenvolupament del nen. Cal que els nens, sobretot els més petits, tinguin a l’abast dels objectes que necessitin perquè puguin jugar, escollir les joguines, triar els llibres o seure a taula de manera autònoma. Avui hem repassat algunes propostes de com treballar les textures amb jocs i aprenentatges Montessori.

mobiliari montessori

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat