segells d'estampació amb diferents materials

Qui no ha tingut algun tipus de segell per sucar en tinta o pintura? Qui no ha fet servir en algun moment la goma del llapis o el dit per deixar una figura en un full? Avui us portem diverses maneres de fer segells d’estampació amb diferents materials. La majoria els teniu per casa i no us serà massa complicar de fer. Cartró, caragols, taps de suro o plàstic, tacs de fusta, patata… L’estampació pot arribar a ser una tècnica pictòrica força creativa i segur que als nens els hi agrada experimentar.

segells d’estampació amb diferents materials per fer a casa

segells d'estampació amb diferents materials

Quatre fotos de segells amb materials com goma eva, esponja o caragols. La fusta, ja sigui en una peça o en mini ninos us pot servir com a mànec. En el cas de l’esponja s’ha fet servir un tub de cartró que per les mides és més adequat per al més petits.

Segells d’estampació amb gomes d’esborrar

segells d'estampació amb diferents materials gomes

Podeu fer petits talls a les gomes per fer geometries o petites siluetes.

Segells amb cartró

segells d'estampació amb diferents materials cartro

Sobre una base de cartró podeu enganxar tot tipus de material per experimentar formes quant pinteu. Per poder agafar bé la peça es pot enganxar un tap de plàstic o un tros de tub de cartró perquè faci les funcions de mànec.

Segells d’estampacions amb taps

segells d'estampació amb diferents materials taps

segells d'estampació amb diferents materials rodets

Segurament la utilització de taps de suro o plàstic per fer segells és la manera més popular de fer-los a casa. Retallant siluetes de formes senzilles amb goma eva i enganxant-les als taps. Aquí teniu un grapat de dibuixos i lletres. També podeu enganxar petits objectes com botons, cartró… I si voleu treballar les textures podeu enganxar als taps retalls de roba, cotó fluix, paper, plàstic… Mireu com fer pinzells amb agulles per treballar textures.

Ep, també podeu fer segells com si fossin un corró!

segells d'estampació amb diferents materials per teixits

Un botó o una peça metàl·lica enganxada a un tap de suro. En aquest dos casos s’estampació es fa sobre una peça de tela.

Segells amb materials variats

segells d'estampació amb diferents materials dit

Els dits també poden ser un segell. Si teniu peces de fusta mireu d’enganxar-hi materials com llana, gomes elàstiques, fideus… per jugar a fer geometries i sanefes.

segells d'estampació amb diferents materials bosses

Si teniu trossos de plàstics de boles d’aire podeu fer aquestes estampacions.

segells d'estampació amb diferents materials amb patata

No ens agrada massa utilitzar menjar per fer manualitats encara que reconeixem que en ocasions son molt útils. Tenim poques propostes de manualitats amb menjar, però en tenim. Les patates per la seva textura son fàcils de tallar per donar formes i relleus als segells. Els nens més petits les poden agafar bé i son fàcils de sucar i estampar.

 

Bona feina !!!

+ dibuixar i pintar

+ dibuixar i pintar a Pinterest