Què fem?

Vil·la romana de l’Espelt

  1. Home
  2. »
  3. Vil·la romana de l’Espelt
adreça:
L'Espelt - veinat d'Òdena Anoia (l')
coordenades: 41.5982944 / 1.5963092 (Vil·la romana)

 

 

 

La Vil·la romana de l’Espelt és un jaciment arqueològic amb restes d’una explotació agrària majoritàriament dels. II dC.  S'hi arriba fent un suau passeig des del mateix nucli de l'Espelt. Les runes es troben en un indret anomenat el Pla de la Torre, pel camí de l'església de Santa Magdalena de l'Espelt. Si feu un tomb pels voltants podreu veure més d'una cabana de pedra seca així com petits murs que separen els camps.

 

Vil·la romana de l'Espelt

Vil·la romana de l'Espelt

Al llarg de diverses excavacions s’hi han descobert les estructures principals de la construcció, pintures i mosaics i un gran nombre d’objectes pertanyents a la cultura romana que actualment es conserven al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Es tracta de la vil·la romana més rellevant i ben coneguda de la comarca de l’Anoia.

vila romana de lespelt

vila romana de lespelt

vila romana de lespelt

vila romana de lespelt

El voltant del jaciment està rodejat per una tanca però s'hi pot accedir, com a mínim quan s'hi ha anat, per veure el detall de les excavacions. També hi trobareu un cartell informaiu.

Església de Santa Magdalena de l'Espelt

santa magdalena de l'espelt

Església d'una sola nau i de planta rectangular. L'actual construcció és fruit d'una sèrie de transformacions practicades des del segle XVII fins als nostres dies. (ínfo)

 

+ activitats i rutes per l'Anoia

+balmes, coves i mines amb nens

 

INSTAGRAM

 

&nbsp