Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Torrent de Vallbardina – Font Freda

  1. Home
  2. »
  3. Torrent de Vallbardina – Font Freda
font freda gelida torrent de Vallbardina
font freda gelida torrent de Vallbardina
adreça:
Passeig Cantillepa - Gelida Alt Penedès (l')
coordenades: 41.431922 / 1.865294

 

 

 

Excursió fins el Torrent de Vallbardina al seu pas per Gelida. La sortida que proposem és anar fins la Font Freda per gaudir d'un bonic entorn al voltant del torrent. Us deixem un parell de rutes circulars que surten des de Gelida i passen per diferents punts d'interès. Al final teniu una altra excursió des de Gelida, un tram de la Via Augusta i info del Funicular.

Torrent de Vallbardina a Gelida

La Font Freda de Gelida

Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2014 de la zona de pícnic de la Font Freda. Només hi ha una taula però l'entorn és molt bonic.  A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a excursions amb nens i a rutes d'aigua perquè us sigui més fàcil de trobar. A l'enllaç teniu moltes fotos que us permeten veure l'entorn.

font freda gelida torrent de Vallbardina

Només té una taula de pícnic però és un d'aquests racons agradables per fer un petit tomb pels voltants.

Excursions resseguint el torrent de Vallbardina

Hem estat buscant informació per poder fer alguna excursió pels voltants de la font. Hi podeu arribar amb cotxe, com s'indica des de Som de pícnic. També podeu aprofitar i fer una ruta circular que surt des del mateix nucli de Gelida. Si no més voleu arribar, a peu, fins el racó de la font feu el tram d'anada i tornada. Passareu per

font freda gelida torrent de Vallbardina

  • Des de som de pícnic han arribat a la font amb cotxe seguint la pista forestal (veure enllaç)..
  • Des tot Natura: Deixeu el cotxe al Parc de l'escola Vella i seguiu direcció cap a l'estació del Funicular fins l'església de Sant Pere.  Seguir pels carrers en direcció SE, passant pel poliesportiu, escola Montcau,. Passareu per la Font de Cantillepà situada en una plaça. Aquí ses segueix a la dreta vorejant la carretera girant a la dreta en un indret conegut com el Forn de Can Torrent de les Oliveres. Pugeu gradualment per una ample pista dins del bosc (compte que te força trànsit de vehicles). Al trencall girar a l'esquerra per un bonic corriol que aviat ens porta a la Font Freda i al Torrent de Vallbardina on hi ha un pontet per creuar-lo. (veure ruta wikiloc) Circular 12,69Km.
  • Des de l'Ajuntament Vilafranca del Penedès: Itinerari del torrent de Vallbardina descrita en pdf des de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. (+info) Circular 11.8Km

de Gelida a Sant Sadurní d’Anoia – Via Augusta Penedès

de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedès

AQUÍ teniu l'excursió per si voleu fer l'anada a peu i tornar des de Vilafranca en tren.

El Funicular de Gelida

funicular Gelida

AQUÍ podeu veure informació del Funiculari la passejada fins el Castell de Gelida.

*Hem marcat al mapa l'excursió des de la mateixa Font Freda.

Altres indrets d'interès

rutes d'aigua amb nens

Alt Penedès amb nens

 

 

INSTAGRAM