Què fem?

Solsona amb nens, ciutat històrica i de tradicions

 1. Home
 2. »
 3. Solsona amb nens, ciutat històrica i de tradicions
adreça:
Solsona Solsonès (el)
Club Súper3: Sí, porteu el carnet !


 

 

Solsona és una ciutat monumental i capital de la comarca del Solsonès. Està situada a en un altiplà, just al centre de la comarca. Passejar per Solsona es endinsar-se en una ciutat plena d'història i de tradicions arrelades que es respiren per tots els racons del nucli antic. Una població de gegants i bestiari folklòric, de tradició ganivetera i artesania alimentària. En la ruta de Solsona amb nens no hi pot faltar  descobrir el Pou de Gel, visitar el Quarto dels Gegants o anar fins el campanar de la Torre de les Hores on es penja el burro per Carnaval. També podeu buscar les boniques i singulars fonts gòtiques del municipi.

 

Solsona amb nens, ciutat històrica i de tradicions. Mapa

Solsona amb nens, ciutat històrica i de tradicions

consulteu a la web de Solsona tots els punts d'interès.

Solsona Audio, audioguia de Solsona gratuïta

 

Solsona amb nens. La visita

A partir del mapa que us hem deixat podeu planificar la visita a Solsona amb els nens. Nosaltres us indicarem la visita que van fer des del blog mama, què fem demà? on hi varen estar un cap de setmana. D'aquesta manera varen tenir temps de visitar la ciutat però també de fer una bonica excursió fins el Castellvell.

Solsona amb nens, ciutat històrica i de tradicions

 • En la visita a la ciutat de Solsona es va començar per anar al Pou de Gel. S'aconsella fer una visita guiada així us explicaran l'origen i com es feia i mantenia el gel. La primera notícia documentada data del 1683. Té unes dimensions de 8 m de diàmetre i de 9,30 m d’alçada.
 • Al ser una visita curta i fer-la al matí s'ha anat a fer una curta i bonica excursió fins de la Mare de Deu de la Font fins el Castellvell (teniu els enllaços al peu del post).
 • Per la tarda es segueix amb la visita al nucli de Solsona. Visitar l'Ajuntament i la Casa Morató, ara convertida en la biblioteca municipal.
 • Seguir la ruta fins arribar a la Torre de les Hores, el popular campanar on per Carnaval es penja el tradicional burro de cartró. Cal recordar que el Carnaval de Solsona és un dels més famosos de Catalunya, declarat Festa d'Interès Turístic Nacional.
 • La ruta continua fins la plaça de l'Ajuntament on hi ha el Palau episcopal i el Museu Diocesà, que es poden visitar. La porta de la Catedral de Solsona, d'estil barroc, és un altre dels elements que cal veure.

Solsona amb nens, ciutat històrica i de tradicions

Font del Castell

 • Podeu buscar i seguir amb els nens la ruta de les tres fonts gòtiques del segle XV. La Font de l'Església. La Font Major de la Plaça Sant Joan, que inclou una original capella dels segle XVIII. I, finalment, la Font del Castell que antigament subministrava aigua al castell.
 • Per veure millor la façana de la Catedral us caldrà sortir del casc antic. La Catedral, que combina estil romànic, gòtic, barroc i neoclàssic es pot visitar. Per la nit està il·luminada i l'aspecte és força atractiu.
 • El Portal del Pont, una de les tres portes d'entrada a la part murallada i un dels accessos més popular al cas antic, també s'il·lumina per la nit.
 • L'arquitectura modernista també té un punt important de presència dins la ciutat medieval amb l'edifici de l'Hotel Sant Roc, datat al 1929.
 • No es pot anar a Solsona amb nens i no visitar el Quarto dels Gegants. Situat en un local del carrer Sant Llorenç, 37. Allà s'hi guarden, dormint, gegants i capgrossos, esperant el moment de festa per sortir.

Solsona amb nens, ciutat històrica i de tradicions

Parc infantil situat a Av. de la Mare de Déu del Claustre, darrere la Catedral.

Gratuït amb el carnet de súper - Tots els dissabtes, diumenges i festius a les 11.00

Altres llocs d'interès

Àrea d'esbarjo Mare de la Font – zona de pícnic

Excursió amb nens al Solsonès: pujada a Castellvell

El Solsonès amb nens

Catalunya central amb nens

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: