Què fem?

Pla de Busa i la presó del Capolatell

 1. Home
 2. »
 3. Pla de Busa i la presó del Capolatell
adreça:
Navès Solsonès (el)
coordenades: 42.10117, 1.64114 (des del Pla de Busa)

 

 

 

L'excursió fins el Pla de Busa i el Capolatell  a Navès, és una de les sortides clàssiques pel Solsonès. Des de les seves cingleres les vistes són impressionants. En aquesta ocasió us portem un itinerari lineal i curt, apte per fer amb nens. I si teniu ganes de caminar sempre el podeu allargar i fer-la circular. Un dels al·licients de l'excursió amb nens és el fet de visitar la singular presó natural de Capolatell, una roca rodejada de penya-segats a la qual s'hi accedeix per un petit pont.

 

*NO està marcada com a Xtreme però cal vigilar l'accés a la presó del Capolatell ja que es fa mitjançant un pont estret de ferro.

 

 

Pla de Busa i la presó del Capolatell. Dades i mapa

 • Distancia: 11.1 Km
 • Desnivell: 275 m
 • Durada: 3/4 hores
 • Dificultat: Baixa
 • Època: tot l’any.
 • Fonts: Font de la Busa
 • Inici: just a l’entrada del pla, un cop dalt la cinglera.
 • Edat aconsellable: Totes (atenció al arribar al cingles).

Pla de Busa i la presó del Capolatell

el TRACK correspon a la ruta circular més llarga però us servirà com a referent. La ruta de la fitxa és la part esquerre del mapa. Anar a wikiloc

 

Pla de Busa i la presó natural de Capolatell. Itinerari

pla de busa

La ruta comença al mateix Pla de la Busa, a dalt de la cinglera Un cop a l'aparcament cal agafar la pista de terra i començar a caminar.

 • A la primera bifurcació prenem la pista de la dreta. Un mica més endavant girem a la dreta i deixem una pista secundària a la dreta.
 • Seguir fins la següent cruïlla que cal continuar per la pista del mig (recte). Al cap de poc trenquem a la dreta pel camí que porta a l’ermita de Sant Cristòfol de Busa. Un cop vista retornem a la pista i la seguim a la dreta.
 • Seguint sempre per aquesta pista, i amb l’ajuda de pals indicadors, passarem per la casa Vila.

presó natural del Capolatell pantà llosa del cavall

 • Més endavant arribarem al caire d’una cinglera (atenció si anem amb nens). Aquest és el punt del Mirador del Capolat a 1.355 metres d’altura. Des d'aquí les vistes són impressionants sobre l'embassament de la Llosa del cavall. Uns panells identificatius ajuden a distingir algunes de les muntanyes dels Prepirineus.
 • Un cop aquí, en l’ordre que vulgueu, podeu seguir el camí de la dreta que s'enfilen fins al cim del Cogul (100Cims - 1.526m) . Si seguiu el de l’esquerra (recte segons venim) arribareu a la presó del Capolatell o presó de Busa. L'accés a la presó es fa a través d'un petit pont, no és perillós però cal extremar les precaucions amb els nens.
 • La tornada es fa pel mateix camí (podem fer una mica de drecera passant per la font de Busa i el mas Rial de Busa).

 

 

Presó natural del Capolatell

presó natural del Capolatell pont

El pont que us porta a la presó

La presó natural del Capolatell o de Busa és un petit planell envoltat de cingles separat del pla per una esquerda profunda que va ser usat com a presó durant la Guerra del Francès (a principis del segle XIX). Per accedir a aquesta mena d'illa, de roca rodejada de pena-segats, cal creuar un petit pont. Aquí heu de vigilar amb els més petits. Durant la guerra del Francès a principis del segle XIX va ser utilitzada com a presó, ja que només s’hi podia arribar a través d’una rampa o pont. Aquesta la posaven i treien quan havien de fer entrar o sortir presoners.

 

Com arribar-hi

Des de Solsona agafar la C26 en direcció a Navès i trencar cap a l'esquerra en direcció a Besora. Seguir les indicacions de la Busa fins arribar al Pla de Busa un cop superada la cinglera amb el cotxe.

 

 

Altres llocs d'interès

El Solsonès amb nens

Catalunya central amb nens

Save

 

INSTAGRAM

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: