Què fem?

Sant Amand des de Coll de Jou

  1. Home
  2. »
  3. Sant Amand des de Coll de Jou
Sant Amand des de Coll de Jou
Sant Amand des de Coll de Jou
adreça:
Coll de Jou - Bruguera Ripollès (el)

 

 

 

L'excusió fins Sant Amand des de Coll de Jou (1.637m) és un itinerari fàcil i lineal per fer amb nens. Trobareu algun tram una mica costerut però es pot fer sense massa problemes. Nosaltres fa molt que hi varem anar, no tenim fotos que en deixin constància, i la passejada pel bosc sempre es grata de fer. Podeu arriba al punt d'inici, el Coll de Jou des de Bruguera a tocar de Ribes de Freser o des de l'altra besant Ogassa. I si us quedeu amb ganes de caminar més sempre podeu fer un 100 Cims i pujar fins l'emblemàtic Taga.

 

Sant Amand des de Coll de Jou

Sant Amand des de Coll de Jou

Vistes de Coll de Jou i la Muntanya de Sant Amand al fons.

Us deixem dos itineraris que us portaran fins el cim de Sant Amand. Un és fàcil i lineal, ideal per si aneu amb nens petits per iniciar-los en les excursions i el senderisme. L'altra és més exigent i circular i surt des del mateix nucli de Bruguera. Us l'hem volgut portar perquè si teniu nens que els agrada caminar i fer rutes igual la podeu provar.

  • ruta lineal i curta des de Coll de Jou 1,7 Km (anada) AQUÍ teniu el wikiloc
  • ruta circular i més exigent que passa pel Coll Saltor amb tram de Coll de Jou a Sant Amant 12,44Km circular. AQUÍ teniu el wikiloc. La foto de la creu de Sant Amant l'hem tret del compte de gemcan que us hem enllaçat.

Sant Amand des de Coll de Jou

Creu al Cim de Sant Amand  (1851 m).

 

La llegenda de Sant Amand

Dalt la seva carena, al pla de la Pena, es diu que el comte Arnau construí el seu castell que estava comunicat amb el monestir de Sant Joan de les Abadesses per un túnel subterrani. De moment, encara no s'ha trobat el túnel, això sí com totes les llegendes té l'atractiu especial de donar a la ruta un al·licient especial.

El Taga des de Coll de Jou

Pujada al Taga des de Coll de Jou

Us deixem AQUÍ la pujada al Taga des de Coll de Jou.