Activitats estiu

Què fem?

Salt del Montllor

  1. Home
  2. »
  3. Salt del Montllor
adreça:
Sentmenat Vallès Oriental (el)
coordenades: 41.6227797 / 2.111729

 

 

 

Al Salt de Motllor és un bonic espai del torrent de Motllor que passa per Sentmenat. S'hi arriba tot fent un sua passeig després de passar per la font de la Fagina i a continuació la font de Llorer. Tot just passada aquesta segona font a 50 metres es baixa per una escales al torrent just a tocar del salt. Sembla que costa veure'l amb aigua, caldrà que les pluges omplin el torrent i el petit gorg que s'hi forma al final del salt. Us deixem una altra ruta circular, més llarga, que passa també pel Puig de la Torre.

 

Salt del Montllor, fonts i pícnic

Font de la Fagina de Sentmenat

A la Font de la Fagina hi trobareu 2 taules de pedra i una bonica font coberta. La font del Llorer disposa d'una bancada de pedra i des d'aquí surten les escales cap el torrent.

Salt del Montllor, font de la Fagina Sentmenat

Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2020. A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a excursions amb nens i a rutes d'aigua perquè us sigui més fàcil de trobar. A l'enllaç teniu moltes fotos, tant de les fonts com del salt d'aigua.

 

Excursions fins el Salt del Montllor

Salt del Montllor, fonts i pícnic Sentmenat

Us deixem dues propostes, una curta i lineal, la de som de pícnic i la segona de Natura local, circular i més llarga.

ruta 1:  Des de som de pícnic hi ha arribat pel camí que porta a la font que surt des del barri de Can Vinyals.  Podeu deixar el cotxe a Can Vinyals i caminar 3 quilòmetres o agafar una pista forestal i seguir amb el cotxe durant 1 quilòmetre fins a una torre elèctrica on deixar el cotxe, hi ha espai per 4 o 5 cotxes. L'itinerari és fàcil i familiar.

ruta2: Des de Natura Local han preparat un itinerari circular que passa per les font i el sal d'aigua. També passareu per la font del Gurri i la font de la Mina i arriba fins el Puig de la Creu. Al final, junts abans de tornar al poble es passa pel dolmen de Serra Cavallera. Ruta de dificultat mitjana de 13,7 Km.

 

 

 

INSTAGRAM