Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Salt del Greixot

  1. Home
  2. »
  3. Salt del Greixot
adreça:
carretera BV-4021 - Sant Julià de Cerdanyola Berguedà (el)

 

 

Descobrim un altre bonic racó del Berguedà gràcies als amics de Som de pícnic, en aquest cas el Salt del Greixot. Un indret d'aquells encantat i encantadors al mig del bosc on es troba una petita zona de pícnic, la Font de les Nou Fonts i el torrent. El salt es pot veure des de la mateixa taula rodona de pedra.

Salt del Greixot a Sant Julià de Cerdanyola

Salt del Greixot a Sant Julià de Cerdanyola - Font de les Nou Fonts

Per fer l'excursió fins la font i el salt haureu d'aparcar a la petita zona de la carretera BV-4021, just on hi ha un revolt ben pronunciat. Un cartell us indica on comença el camí. Primer un tram ample que després es converteix en un sender pel mig del bosc que baixa fins el torrent a l'alçada de la font i la zona de pícnic.

L'indret hi podeu trobar 4 taules encara que tres estan tapades per la molsa. La quarta, aquesta que veieu a la foto, és rodona i de pedra. Queda just a tocar de la balma i el salt. Un racó preciós per fer-hi un mos o simplement per gaudir de l'entorn.

Salt del Greixot a Sant Julià de Cerdanyola Font de les Nou Fonts

Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2019 de la petita zona de pícnic. A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a balmes i també a les rutes d'aigua perquè us sigui més fàcil de trobar. A l'enllaç teniu moltes fotos que us permeten veure l'entorn.

La Font de les Nou Fonts

Sembla que el nom prové de que originàriament a la font hi rajaven 9 brocs d'aigua. Només es veuen quan hi baixa aigua, en aquest cas en varen veure tres. Fixeu-vos en les fotos de Som de pícnic, està al costat de les taules de fusta arran de terra on hi ha uns degotalls.

 

 

 

 

INSTAGRAM