Què fem?

Salt d’aigua de la Rierada a Molins de Rei

 1. Home
 2. »
 3. Salt d’aigua de la Rierada a Molins de Rei
fotos de: moments per compartir 
adreça:
Molins de Rei Baix Llobregat (el)
coordenades: 41.427843 / 2.029296

 

 

 

 

El salt d'aigua de la Rierada és una cascada única dins el Parc Natural de Collserola, al municipi de Molins de Rei. Es fa com un passeig en un recorregut lineal i fàcil que transcorre per dins del bosc de ribera i en paral·lel al tram mitjà de la riera de Vallvidrera. La zona està declarada com a àrea de protecció especial per als seu gran valor ecològic. La ruta no presenta cap tipus de dificultat i es pot fer amb cotxet fins la resclosa on salta l'aigua.

 

La Rierada a Molins de Rei - dades

 • Distància: 1,5Km
 • Temps: 1 hora
 • Tipus recorregut: lineal

Salt d'aigua de la Rierada a Molins de Rei

Salt aigua de la Rierada a Molins de Rei pista de terra

La ruta és molt fàcil, només cal seguir el traçat del camí. Us deixem dues rutes, la que comença a Can Planes (ruta de les fotos) i la que arriba des de Can Castellví (apta per a cotxets). Ambdues son curtes i fàcils.

La ruta que ens proposen des de Moments per compartir no es apta per a cotxets. Un cop a Can Planes cal seguir endavant fins trobar un cadenat a mà esquerra. Cal travessar-lo i seguir caminant fins la riera. Agafeu una desviació a la dreta que s'endinsa al bosc i seguir el bonic camí fins el salt.

Salt aigua de la Rierada a Molins de Rei creuant la riera

la ruta que es pot convertir en tota una aventura

Salt aigua de la Rierada a Molins de Rei aigua

Salt aigua de la Rierada a Molins de Rei bosc de ribera

Salt aigua de la Rierada a Molins de Rei

Ruta de la Rieradades des de Can Castellví, apta per a cotxets

Salt aigua de la Rierada a Molins de Rei

La descripció és un petit extracte del llibre de l'Editorial Piolet. Si opteu per fer-la des de Castellví, just abans d'arribar-hi gireu a l'esquerra per l'avinguda de Castellví. Després de creuar un pont i fer una pujada trobareu un descampat on poder deixar el cotxe.

 • Continuar a peu, primer per pista asfaltada i de seguida trobareu la camí de terra.
 • Seguiu caminant fins que més endavant trobeu una cadena que cal travessar.
 • Ara, el camí fa una suau baixada fins arribar a la riera. Aquest trosset pot costar una mica més amb el cotxet sobretot després de les pluges. No us desanimeu, només son uns 200m.
 • El camí segueix paral·lel a la riera fins un camí més ample a l'esquerra amb un senyal del PR-C 165. Ara baixeu un petit pendent que baixa fins a la Rierada. Abans d'arribar gireu a la dreta i seguiu el curs de l'aigua fins la petita resclosa del salt de la Rierada.
 • La tornada es fa refent el camí.

 

*Aquesta ruta la teniu descrita, junt amb 11 més, al llibre  12 excursions per a cames petites i en cotxet dins el Parc Natural de Collserola, editat per Editorial Piolet.

 

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes al Baix Llobregat

+ Collserola amb nens

 

INSTAGRAM