Ruta saludable per Riudecols

  1. Home
  2. »
  3. Ruta saludable per Riudecols
adreça:
Riudecols, Baix Camp (el)

 

 

 

La ruta saludable per Riudecols és un itinerari circular, agradable i amb poc desnivell que us permet descobrir l'entorn agraforestal del municipi. L'excursió transcorre per camins i pistes sense dificultat. Cultius davellana, olivera i ametlla i en els trams sense cultiu pinedes, alzines o màquies i garrics. Passareu per un dels dos boscos d'alzines que queden al camp de Tarragona.

Ruta saludable per Riudecols. Dades i mapa

Ruta saludable per Riudecols
Ruta saludable per Riudecols

Ruta saludable per Riudecols. Itinerari

L'itinerari està pensat per per fer una agradable passejada mentre us manteniu en forma. Podeu fer-lo seguint un ritme d'intensitat moderada o com un passeig tot xino-xano amb els nens. Un cop acabat l'itinerari, si us ve de gust, us podeu arribar fins el Parc de la Salut, on hi ha aparells de gimnàstica.

  • L'itinerari comença a la urbanització Riu-Club pel camí dels Maiets. Es tracta d'una pista senzilla que enganxa amb el camí del Mas d’en Cabrer, en direcció a l’Ermita de Puigcerver. El camí puja suaument sense dificultats envoltant a la dreta el Puiggròs, un petit turó de 439m.
  • A l’alçada del mas d’en Cabrer passareu per un dels dos boscos d’alzines sureres que queden a les comarques de Tarragona. Entre les alzines trobareu taules de pícnic (sense font).

Ruta saludable per Riudecols

  • Continuar, pel camí de l’Ermita de Puigcerver passant entre alzines per una altra zona de masos coneguda com les Endevinalles, encara de pujada sense dificultats.
  • La baixada, es fa pel camí de Riudecols a les Valls amb boniques vistes dels cultius i les muntanyes de la vora. Seguint l'App descobrireu aspectes dels cultius, boscos i geologia que us envolta.
  • S'arriba al poble pel  camí vell d’Alforja a Riudecols. Aquí trobareu un plafó informatiu sobre el paisatge agroforestal.

 

Altres llocs d'interès

Excursió als gorgs de la Febró amb nens
Cova del Blai a la Serra de Llaberia
Mare de Déu de la Roca i Cova Foradada de Mont-roig del Camp

Baix Camp amb nens

 

 

 

 

etiquetes: