Ruta per la riera Gavarresa a Lluçà

  1. Home
  2. »
  3. Ruta per la riera Gavarresa a Lluçà
adreça:
Lluçà, Lluçanès (el)
coordenades: 42.079982 / 2.078717

 

 

 

La ruta per la riera Gavarresa a Lluçà és una excursió agradable i tranquil·la per fer en família. La riera, afluent del Llobregat, dibuixa un paisatge de gran bellesa entre alzines, rouredes, pinedes i avellaners. L'itinerari lineal, d'anada i tornada, ressegueix un tram de la riera entre petits gorgs i salts d'aigua. Depenent de l'estació de l'any que hi aneu els colors, olors i sensacions canvien.

 

Ruta per la riera Gavarresa a Lluçà. Dades i mapa

Ruta per la riera Gavarresa a Lluçà

Ruta per la riera Gavarresa a Lluçà

ruta autoguiada amb l'app gratuïta de Natura Local

 

Ruta per la riera Gavarresa a Lluçà. Itinerari

La ruta comença en un punt alt de la baga de la Coma, haureu de deixar  el cotxe a la carretera que va de Santa Eulàlia de Puig-oriol a Sant Agustí i Sant Boi de Lluçanès. Des d'aquest moment el paisatge rural, típic del Lluçanès, convida ja a fer l'excursió.

Ruta per la riera Gavarresa a Lluçà

Ruta per la riera Gavarresa a Lluçà

  • Durant tot el recorregut els arbres com alzinars de muntanya, pinedes de pi roig i boscos mixtos amb roures i blades. 

Ruta per la riera Gavarresa a Lluça

  • En poca estona s'arriba a la riera on el bosc de ribera guanya protagonisme. Un cop a la riera la ruta segueix aigües amunt pel costat dret fins al final de l'itinerari. Aquí, les parades a tocar l'aigua, gaudir dels petits salts i gorgs fa que les parades siguin constants, sobretot amb nens. Si esteu atents en algun punt de la riera podeu veure algun cranc de riu o nàiade (petxines d'aigua dolça).
  • Seguint riera amunt s'arriba fins les restes de d'antics molins que aprofitaven la força de l'aigua per moldre el blat.
  • La tornada es fa resseguint el camí fet.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: