Activitats estiu

Què fem?

Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici

  1. Home
  2. »
  3. Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici
adreça:
El Catllar, Tarragonès (el)

 

 

 

En la ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici conflueixen paisatge i cultura. Es tracte d'un itinerari circular que en comença des del mateix Castell de Catllar i arriba fins l'antiga torre de guaita de Sant Simplici. Situats en la comarca natural del Baix Gaià, el Castell i la torre, són dos excepcionals miradors del Camp de Tarragona. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta per camins amples però a estones pedregosos. Cal tenir precaució en la zona on es travessa la carretera i la part del camp de golf. La ruta està senyalitzada amb marques de color lila. L'itinerari no presenta dificultats per anar amb nens, cal recordar, però, que el camí són poc més d'11 km. I això és un aspecte que s'ha de tenir en compte.

 

Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici. Dades i mapa

Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici

Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici

Ruta autoguiada amb l'App gratuïta de Natura Local

 

Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici. Itinerari

El punt de partida és el mateix Castell del Catllar. El castell es visitable per dins, per tant us recomanem, si el voleu visitar planificar la sortida i comprovar primer els horaris d'obertura. Així el podreu visitar abans de fer la ruta o a de tornada.

La ruta segueix pel Camí medieval a Tarragona fins arribar a Sant Simplici. El turó i la desapareguda torre de guaita van ser freqüentats per guaites avisar de l'arribada de pirates al llarg dels segles XVI i XVII. Més tard també fou utilitzar pels soldats durant la Batalla del Catllar. Un dels episodis del setge de Tarragona durant la Guerra dels Segadors.

Des del turó podreu veure la pedrera romana del Mèdol. A mitja distància es pot veure el port de Tarragona, el Castell d’Altafulla, el de Tamarit i el de Torredembarra. Ja més lluny es veuen retallades la Serra de Prades, Els Ports... La torre de Sant Simplici està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional. 

El paisatge que hi trobareu és el típic de la zona, terreny caucàsic envoltat de conreu de secà. Durant el recorregut podreu veure algunes masies fortificades com ara  el Mas Cosidor, el Mas d'en Sorder i el Mas de la Creu.

Cal destacar les construccions de pedra seca, ja sigui en les parets dels marges del camí com alguna barraca de vinya.

Recordeu portar calçat adequat per caminar i aigua ja que en el recorregut no trobareu cap font. A l'estiu es convenient dur un barret perquè el camí no hi ha ombra.

 

El Castell de Catllar

Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici

Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici

Ruta del Castell del Catllar a Sant Simplici

El castell del Catllar s’alça damunt les restes d’un poblat fortificat a l’edat del ferro (segles VII-V aC) en un turó que domina un dels meandres del riu Gaià. El Castell hi ha el Centre d’interpretació dels castells del Baix Gaià. El castell forma part de la Ruta dels castells de frontera promoguda des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: Els Muntanyans – Torredembarra
Ruta en família: desembocadura del Gaià
Rutes en família: rutes dels Castells a Altafulla

El Tarragonès amb nens

Camp de Tarragona amb nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: