baner cavatast

Què fem?

Ruta del bandoler Capa Negra

 1. Home
 2. »
 3. Ruta del bandoler Capa Negra
adreça: Av, Josep Tarradelles (Poliesportiu Municipal)
adreça:
Av, Josep Tarradelles, Corbera de Llobregat Baix Llobregat (el)
coordenades: 41.4143564 / 1.9210511

 

 

 

Si us agraden les rutes fàcils on cal anar trobant algun punt o element concret aquesta n'és una. Un itinerari circular que es proposa com un joc per anar descobrint les virtuts de les plantes remeieres. La ruta segueix el fil conductor del bandoler de les contrades, en Josep Sàbat, el bandoler Capa Negra.

 

Ruta del bandoler Capa Negra. dades i mapa

 • Distància: 7,1 Km.
 • Temps: 2, 50 minuts
 • Dificultat: fàcil

Ruta del bandoler Capa Negra

Ruta autoguiada amb l'app de Natura Local

 

Ruta del bandoler Capa Negra. Itinerari

Descobrint les plantes remeieres de Corbera de Llobregat

Ruta del bandoler Capa Negra

7 punts QR per seguir la ruta remeiera

Per gaudir de la ruta i trobar les pistes us caldrà seguir la ruta amb l'app per trobar els diferents codis QR que s'han amagat durant el recorregut. L'itinerari comença davant del pavelló municipal d'esports.

 • Seguireu direcció al turó de Can Planes fins trobar la rotonda d'on surt el camí de l'eix de ponent.
 • Direcció a Sant Ponç primer us caldrà arribar fins el mas de Can Planes. Passareu per la riera de Can Planes o de Rafamans i seguiu riera avall fins trobar un carrer de la urbanització.

Ruta del bandoler Capa Negra

 • Travesseu el carrer i després d'uns metres trobareu un petit sender que puja cap a la pineda i el Monestir de Sant Ponç. Doneu la volta a l'edifici i veureu una esplanada i un paisatge ben diferent amb bones vistes sobre les serres de l'Ordal.
 • Seguiu la ruta tot passant per la pineda de pi blanc fins el fondo del torrent de la Guineu.
 • Continueu fins Montmany entre pins joves i alzines i construccions de pedra seca fins apropar-vos als horts que teniu a tocar de la riera de Rafamans.
 • Seguiu vora els horts fins a creuar la riera i pel costat de Can Roig de la Riera pugeu pel Passeig dels Arbres fins al punt de sortida.

 

Josep Sàbat, el bandoler de Corbera

josep sabat el bandoler de corbera

A la mil·lenària Corbera, durant la primera meitat del s. XIX rondava un misteriós bandoler de capa negra anomenat Josep Sàbat… Després de quedar orfe i sobreviure a la Guerra del Francès, comença a utilitzar una doble identitat per defensar els veïns de Corbera del baró Antonio Maria de Ramon.

De dia es un jove ben vestit i tranquil; però per la nit actua pel seu compte com a justicier. Ningú sospita que ell és el justicier de capa negra, que munta un cavall negre i va vestit de negre, tapat el rostre amb un mocador vermell i solts els cabells sota l’ala ampla del seu barret. (info )

 

 

+ activitats i rutes pel BAIX LLOBREGAT

+rutes de llegenda

+ rutes mediambientals

 

 

INSTAGRAM

 

etiquetes: