Què fem?

Ruta de l’esquirol de Premià de Dalt

 1. Home
 2. »
 3. Ruta de l’esquirol de Premià de Dalt
Parc Arqueològic de la Cadira del Bisbe
Roca d'en Riera
Can Bernardó
ermita de Sant Mateu
Torre d'en Baldiri
Mirador del Pi d'en Pere
Parc Arqueològic de la Cadira del BisbeRoca d'en RieraCan Bernardóermita de Sant MateuTorre d'en BaldiriMirador del Pi d'en Pere
adreça:
Cadira del Bisbe , Premià de Dalt Maresme (el)
coordenades: 41.5108077 2.3355801

 

 

 

La ruta de l'esquirol de Premià de Mar és una excursió familiar que transcorre entre pistes i senders. L'itinerari és circular i comença des d'un espai singular com és el poblat ibèric de la Cadira del Bisbe. Passa per diferents miradors i per l'ermita de Sant Mateu. Es troba dins l'espai del Parc Natural de la Serralada del Litoral.

 

Ruta de l'esquirol de Premià de Dalt. Dades i mapa

 • Punt d'inici i final: Oppidum Ibèric de la Cadira del Bisbe. Premià de Dalt.
 • Distància: 5,2 km
 • Durada: 1,5 hores
 • Tipus de ruta: circular
 • Dificultat: mitjana

ruta de l'esquirol premia de dalt

wikiloc de la ruta del Parc Natural del Litoral

Ruta de l'esquirol de Premià de Dalt. Itinerari

Al poblat ibèric de la Cadira del Bisbe trobem el punt de sortida de l’itinerari i el rètol que l’indica. Dels dos camins, cal agafar el de la dreta, que corre paral·lel a la línia litoral. La caminada, que comença amb un pendent marcat, ens submergeix de ple en el bosc mediterrani, una vegetació sempre verda, densa i plena d’essències: pins, alzines, garrofers, estepes, romaní, mata…

Masia Can Riera

Ruta de l'esquirol a Premià de Dalt

 • Acabada la pujada, un indicador ens assenyala un canvi de direcció a mà esquerra i, després d’un curt tram de camí planer, un cartell ens desvia cap a un nou pendent a la dreta.
 • En acabar la pujada trobem tres elements que ens orientaran: a mà dreta, la masia de can Bernadó (punt 2 ) a l’esquerra, una subestació d’energia elèctrica; al davant, el camí carener que travessa la serra (GR 92).

Font de Sant Mateu

Ruta de l'esquirol a Premià de Dalt

 • Agafem la pista cap a l’esquerra i, al cap de pocs metres, trobem un indicador. Ara seguiu pel desviament a la dreta cap a la font de Sant Mateu (punt 3). Amagada en una clotada a la dreta del camí trobem la font de Sant Mateu. Paga la pena de baixar a refrescar-s’hi., al davant hi ha una gran bassa, ara en desús.

ermita de Sant Mateu

Ruta de l'esquirol a Premià de Dalt ermita de sant mateu

 • Torneu al camí i, gairebé immediatament, l’indicador ens guia cap a un corriol a l’esquerra, que fa pujada, immers en una espessa vegetació. En pocs minuts, aquest corredor estret i ombrívol s’obre en una clariana diàfana, amb l’ermita de Sant Mateu (punt 4) al centre. L’ermita de Sant Mateu està documentada des del segle x, al segle xv rebia el nom de Sant Mateu del Bosc i durant els segles xvi i xvii fou habitada per ermitans.
 • Iniciem la tornada cap al punt d’origen tot enfilant el passeig, amb pins a banda i banda, que surt del davant de l’ermita. A la vista, arrecerada a l’oest.

Ruta de l'esquirol a Premià de Dalt

 • Passada l'ermita de Sant Mateu teniu dos punts on podeu desviar-vos del camí, per després refer-lo. Primer, en el tram de la pista us podeu acostar fins el Mirador de la Cornisa i si seguiu anireu al Mirador del Pi d'en Pere. Torneu a la pista.

Turó d'en Baldiri

Ruta de l'esquirol a Premià de Dalt

 • Continuar la ruta i abans d'encarar la baixada (punt 6) us podeu desviar fins el Turó d'en Baldiri on hi ha la torre i el mirador. Torneu a la ruta.
 • Ara sí continuar pel sender fins arribar al punt d'inici.

 

+ parcs naturals

+100Cims amb nens

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: