Què fem?

ruta de les fonts de Mura

  1. Home
  2. »
  3. ruta de les fonts de Mura
Font del Foradot
Font del Foradot
adreça:
Mura Bages (el)

 

 

 

Des del bonic municipi de Mura podeu fer un bon grapat d'excursions. La majoria estan senyalitzades i transcorren al voltant de la riera de Nespres. Durant el mes de desembre el poble s'omple de Tions i d'activitats a l'entorn d'aquest singulars troncs. Des de febrer del 2019 Mura ha rebut la distinció de poble amb encant. Ens trobem dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

 

ruta de les fonts de Mura. dades i mapa

Distància: 2,77 km
Temps: aprox. 1:30h
Dificultat: fàcil
Tipus ruta: circular

ruta de les fonts de Mura

veure ruta a wikiloc

 

ruta de les fonts de Mura. Itinerari

L'itinerari comença des del parc infantil del carrer Sant Antoni Maria Claret. Just al davant teniu la Font de l'Era, en una zona on hi ha taules de pícnic de pedra.

  • El camí va paral·lel a la riera de Nespres. A l'alçada de l'església de Sant Martí trobareu un camí que creua la riera i s'endinsa cap el bosc. El camí està senyalitzat amb color verd i segueix la ruta SL-C66.
  • Al llarg de l'itinerari passareu per les fonts del Formatget i la font del Foradot. Aquest última és un enorme forat a la roca on hi ha una espesa vegetació.
  • Seguir el camí fins la Font de la Blanquerna. Un cop passada la font trobareu un antic forn de cal (podreu entrar).
  • Continuar la ruta fins el desviament de la font de la Coma. Si hi aneu haureu de tornar pel mateix camí fins la cruïlla.
  • En la següent cruïlla podreu retornar a Mura o seguir la ruta fins la font de la Mascarosa i les restes del molí de farina.

 

En aquest cas no s'ha fet la ruta complerta, en concret el punt que va cap a la font de la Mascarosa.

Àrea d'espai de la Riera de Nespres

Ruta de la riera de Nespres i el Gorg Pare a Mura

A la sortida de Mura, direcció Rocafort, trobareu aquesta àrea de lleure de la Diputació de Barcelona. Disposa de taules, barbacoes, serveis i bar. És de pagament. Des de l'àrea es pot accedir a la riera. Al post de Som de pícnic trobareu més informació.

 

Altres llocs d'interès

Ruta de la riera de Nespres i el Gorg Pare a Mura

Balma de l’Espluga a Mura

Puig de la Balma: excursió amb nens a Mura

+ Bages amb nens