baner cavatast

Què fem?

Puig de la Balma

 1. Home
 2. »
 3. Puig de la Balma
adreça:
Mura, Bages (el)

 

 

 

L'excursió fins el Puig de la Balma també se l'anomena ruta de les balmes, masies i molins. Una ruta circular senyalitzada i apte per al públic en general que, tret d'alguna pujada en el primer tram. L'itinerari és pot fer com un bonic passeig que s'inicia des de l'Oficina d'Informació de Mura, des d'on surten diferents excursions. Un cop arribats a la balma podreu veure la col·lecció d'utensilis de pagès. Ens trobem dins el Parc Natural de Sant Llorenç i l'Obac

 

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura. Dades i mapa

 

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura

veure itinerari

 

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura. Itinerari

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura

 • L'excursió al Puig de la Balma comença des del mateix Centre d'Informació de la Mura, a la sortida del poble en direcció a Rocafort. A la part dreta, un camí encimentat, baixa fins la riera dels Nespres on es troba el primer indicador del recorregut.
 • Seguir les fletxes que indiquen cap al coll de la Creu de la Vila. Girar a l'esquerre i caminar en paral·lel uns metres per la riera. Girar a la dreta fins trobar una bifurcació. A partir d'aquí ja es van trobant els pals indicadors.
 • Continuar pujant fins trobar el camí empedrat que ve de la Mura i que va cap a Montserrat. Cal continuar pujant fins arribar a una nova bifurcació, seguir per la dreta. Si es continua per l'esquerre es va en direcció a les Coves de la Mura (obertes des de juliol, cal fer reserva millor consultar-ho al Centre d'Informació).
 • En uns vint minuts s'arriba fins el coll de la Creu de la Vila. Punt de trobada dels peregrins que antigament anaven a Montserrat, també es diu que era el punt on s'anava a demanar protecció durant les èpoques de la pesta.

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura

 • Ara cal baixar pel sender que hi ha a la dreta de la Creu i entrar al bosc de pins, alzines i arboç.
 • Continuar pel sender fins arribar al camí on hi ha el següent pal indicador. Cal desviar-se cap a l'esquerre, just al costat d'un tancat d'ovelles. El sender us acostarà a la pista forestal que porta al Puig de la Balma.

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura

arribant al Puig de la Balma

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura

Puig de la Balma a Mura

La Masia de la Balma

Puig de la Balma: excursió amb nens a la Mura

 • La impressionant masia del Puig de la Balma va ser habitada al segle XII. A la masia hi ha el museu on trobareu una col·lecció d'eines i els utensilis domèstics que es feien servir antigament. Tots són originals i estan repartits en diferents estances (mireu més fotos a Con los niños a cuestas). La masia disposa d'allotjament rural i restaurant Puig de la Balma.
 • De tornada es seguir el mateix recorregut fins que s'arriba a la masia de la Vila. Abans d'arribar un indicador ens condueix cap ala dreta, tot rodejant la masia.
 • Seguir i baixar cap el bosc d'alzines fins arribar al Torrent dels Codolosos, a la vista de la masia de Can Miqueló.
 • Creuar el torrent pel costa de la masia. Una mica més endavant es troba l'edifici del Molí del Mig que també es pot visitar.
 • Seguir pel sender fins la pista asfaltada de Rocafort i a uns 300 metres s'arriba al punt d'inici.

 

Altres llocs d'interès

EXCURSIONS A COVES, VISITAR MINES I DESCOBRIR BALMES

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save