Què fem?

ruta de les fonts a Santa Maria de Palautordera

 1. Home
 2. »
 3. ruta de les fonts a Santa Maria de Palautordera
adreça:
Santa Maria de Palautordera Vallès Oriental (el)

 

 

 

La ruta de les fonts a Santa Maria de Palautordera resseguix algunes de les 26 fonts que hi ha catalogades al municipi. Ubicat dins de la vall de La Tordera, el poble rep l’aigua de gairebé una desena de rieres i torrents. Les fonts formen part del patrimoni històric i cultural alhora que visitar-les us permetrà descobrir paratges i racons de gran bellesa.  La ruta es pot fer a peu o en bicicleta.

 

ruta de les fonts a Santa Maria de Palautordera. Dades i mapa

ruta autoguiada amb l'app de natura local

 

ruta de les fonts a Santa Maria de Palautordera. Itinerari

ruta de les fonts a Santa Maria de Palautordera

 • Tot just es comença la ruta es troba La Font de l’Escaleta situada en una petita zona d’horts privats. Està molt tapada per la vegetació.
 • Continuar la ruta pel marge dret de la Tordera. En un raconet net i cuidat es troba la Font de Santa Martina.  S’hi accedeix a través d’unes escales de totxo àrab i terra de pedra. La font està declarada bé d'interès arquitectònic.
 • Seguir per costat del torrent del Reguissol acompanyats d’alts plataners i horts cultivats. A l’entrada de l’Arborètum trobarem la Font de l’Arborètum i a mà dreta la Font de l’Arbreda. Aquí teniu una zona de pícnic i parc infantil.

les fonts de Santa Maria de Palautordera

ruta de les fonts a Santa Maria de Palautordera

 • Seguir la ruta cap a l'oest passant primer per camps i després a través de boscos típicament mediterranis entre pins i alzines. S'arriba al Pla dels Bruguers,  la seva magnífica situació us deixarà veure el Montseny de rerefons. Aquí trobareu la singular Font del Ramicando, en un magnífic entorn. Esteu en una propietat privada. Les vistes a la bassa triangular i al bosc que davalla vers el Sot de Can Fresques centren la mirada en la verdor i genuïnitat del lloc. Els amfibis hi troben un bon ambient reproductor. Cap el tard sentirem cantar els gripaus.
 • De tornada arribareu, novament, a la font de l'Arboretum, per seguir l'itinerari fins el Parc dels 4 Hereus, on hi ha la font. Al parc hi torbareu una zona arbrada on gaudir de l’ombra de les alzines i les robínies, Una bassa, un salze i una olivera que ocupen un lloc destacat. Teniu una zona infantil per als nens.
 • Continuar fins la Font d'en Xa o de la Paciència. És una de les poques fonts naturals que encara raja, la seva aigua s’emmagatzema a la bassa que hi ha sota per regar els camps.
 • Dins el nucli urbà es troba la Font de la Serra, situada dins el barri del mateix nom. La font es troba dins d’un parc amb zona infantil, just al costat del Casal La Serra i Associació de veïns.
 • Deixant la font es continua fins arribar al punt inicial.

 

Si voleu allargar la ruta i descobrir més fonts mireu la ruta de les fonts del nord i sud del municipi. Teniu la ruta autoguiada per Natura Local.

 

Altres llocs d'interès

Les fàbriques de Palau – Santa Maria de Palautordera
Ruta circular del Reguissol a la Tordera
Parc de l’Arborètum, l’Arbreda del Montseny

sortir amb nens al Vallès Oriental

 

 

etiquetes: