baner tram baix

Què fem?

Ruta circular del Reguissol a la Tordera

  1. Home
  2. »
  3. Ruta circular del Reguissol a la Tordera
adreça:
Santa Maria de Palautordera, Vallès Oriental (el)

 

 

 

Als peus del Montseny es troba el municipi de Santa Maria de Palautordera, rodejada per dos cursos d'aigua i alts plataners. L'excursió, és una ruta circular del Reguissol a la Tordera que transcorre entre espais verds i tranquils i camps de de conreu a toca de la població. L'aigua, ajuda a configurar el paisatge entre rural, natural i urbà que canvia de color segons l'època de l'any. El recorregut es pot fer com un agradable passeig familiar amb parada a l'espai de joc i zona de pícnic a tocar del Parc del Reguissol. L'itinerari comença des de la mateixa plaça de la vila per volteja el municipi seguint la riera i el riu. També podeu aprofitar per visitar l’Arborètum o Arbreda del Montseny .

 

Ruta circular del Reguissol a la Tordera. Dades i mapa

Ruta circular del Reguissol a la Tordera

Ruta circular del Reguissol a la Tordera

podeu descarregar-vos de manera gratuïta l'app de Natura Local per seguir la ruta

 

Ruta circular del Reguissol a la Tordera. Itinerari

Al tractar-se d'una ruta circular es pot començar des d'on es vulgui. En aquest cas l'itinerari està pensat per començar-lo des de la mateixa plaça de la vila. Direcció el Parc del Reguissol per resseguir finalment la ribera de la Tordera. Un recorregut que no s'allunya del nucli urbà en un traçat marcat de color blau fosc.

El traçat és còmode i planer i es pot fer amb nens petits sense problemes. Només hi ha un parell de trams amb escales, l'entrada al Parc del Reguissol i la baixada a la Tordera. La ruta transcorre per pista compacte i carrers asfaltats. En la part de la ribera de la Tordera, si ha plogut, el terra pot estar enfangat.

Ruta circular del Reguissol a la Tordera

Els espais oberts, fora del nucli urbà, s'omplen de camps i horts i sempre són agradables de veure. A la part del Parc del Reguissol els enormes plataners donen una agradable ombra si es fa el recorregut a l'estiu. Seguint el camí, direcció a la plantació de plataners podreu observar com aquest es vesteixen amb heures. Si esteu atents aquesta és zona d'ocells i a la primavera de papallones.

Ruta circular del Reguissol a la Tordera

Seguim la ruta entrant novament al poble per visitar el passeig arbrat del Remei, amb la filera de plataners fins l'ermita del Remei.

Tornem a sortir del poble per resseguir un tram de la ribera de la Tordera. Aquí, novament, veureu plantacions de plataners i pollancres. On no hi ha plantació s'alcen els verns i gatells, i en una segona franja oms, àlbers i algun freixe i lledoner aïllat. Podreu veure unes caixes de filats i roques posades en punts concrets del traçat que serveixen per protegir els marges de la llera de l’erosió de les avingudes d'aigua.

Seguin la Tordera s'entra novament al poble per acabar al punt inicial.

 

Parc del Reguissol

El Parc del Reguissol, un parc urbà verd i fresc presidit per una gran arbreda de plataners i  que ressegueix un tram del torrent del Reguissol. Dins del parc es troba l’antic safareig municipal construït l’any 1936. El parc també allotja l’auditori Ovidi Montllor, on s’hi realitzen concerts i cicles de música en viu. Entre el Reguissol i l'Arbretum hi ha una bonica àrea de pícnic amb taules repartides per sota els plataners. Un espai ampli on els nens tenen diferents espais i elements de joc.

A tocar del Parc hi ha l’Arborètum o Arbreda del Montseny que recull una mostra de les 80 espècies llenyoses que es troben per tot el massís i que són una bona representació de les que hi ha a bona part d'Europa.

 

*fotos de Natura Local

Altres llocs d'interès

Rutes en família: Les fàbriques de Palau – Santa Maria de Palautordera
Ruta de la riera de Vallfornès amb nens
Excursions en família: descobrint els voltants de Gualba

sortir amb nens al Vallès Oriental

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save