Què fem?

Ruta a la Font de la Riera a Sant Julià de Vilatorta

 1. Home
 2. »
 3. Ruta a la Font de la Riera a Sant Julià de Vilatorta
adreça:
Sant Joan de Vilatorta Osona

 

 

 

La ruta a la Font de la Riera a Sant Julià de Vilatorta és una excursió lineal, amb petit tram circular, que passa pel Casal o Castell de Bellpuig. Transcorre entre pistes i camins més estrets amb algun graó de pedra. L'itinerari comença des de la popular àrea de lleure del Parc de les Set Fonts, on trobareu zona de pícnic i parc infantil. Des d'aquí també podreu seguir altres itineraris.

Ruta a la Font de la Riera. Dades i mapa

 • Distància: 5 Km.
 • Temps: 1,30h
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus de ruta: lineal
 • Inici: àrea de lleure del Parc de les Set Fonts.

 

Ruta a la Font de la Riera a San Joan de Vilatorta mapa

ruta autoguiada amb l'app de Natura Local

Ruta a la Font de la Riera a San Julià de Vilatorta. Itinerari

L'excursió comença des de l'àrea de lleure del Parc de les Set Fonts on trobareu diferents plafons informatius de rutes i d'elements del municipi.  El parc és punt d'informació de l'Espai Natural Guilleries-Savassona.

Ruta a la Font de la Riera a San Joan de Vilatorta

Inici de la ruta de la Font de la Riera, una bonica àrea de lleure
 • Cal seguir els senyals del GR2 direcció al Castell de Bellpuig travessant un bonic alzinar. Del castell en queden un parell de parets, restes del casal fortificat romànic datat al segle XII.
 • Continuar fins la zona de la carena on ara, direcció sud, el camí amb trams més amples i altres de més estrets. Entre les clarianes podreu gaudir de bones vistes sobre la plana de Vic.
 • Al trencall seguir per l'esquerre per un caminet empedrat. A poc a poc veureu el canvi de vegetació, ara més fresca i humida. S'arriba al clot de la riera on s'haurà de creuar.

Ruta a la Font de la Riera a San Joan de Vilatorta font

Ruta Font de la Riera, detall de la Font
 • Remuntar fins el bosc per arribar al bonic racó de la font d'en Pau i la Font de la Riera, gairebé sota el viaducte de l'eix transversal. A la font hi ha taules de pedra per fer un pícnic sota l'ombra dels grans plataners.
 • La tornada es fa passant pel darrere de la font creuant l'eix transversal per sota. Ara cal pujar fins la carena per un camí estret, un cop a dalt, refer el tram de camí fet fins el punt d'inici.

 

Àrea de lleure del Parc de les Set Fonts

Ruta a la Font de la Riera a San Joan de Vilatorta picnic

foto som de pícnic, a l'enllaç podreu veure tota la informació.

El Parc fou creat per l'arquitecte modernista Miquel Pallàs als anys 30. Disposa de diferents taules de pícnic, de pedra i també de fusta. La zona modernista hi ha diferents elements arquitectònics com la singular font, la glorieta, un petit estany... La zona infantil amb més taules de pícnic, gronxadors i tirolina. Hi ha molt espai verd i plataners que donen ombra a l'estiu.

 

+ activitats i rutes a Osona

+ rutes a fonts