Què fem?

Roca dels Moros a El Cogul

  1. Home
  2. »
  3. Roca dels Moros a El Cogul
adreça:
Camí d'El Cogul a Albagés, km 1- El Cogul Garrigues (les)

 

 

 

La Roca dels Moros (el Cogul, les Garrigues) és sens dubte un dels jaciments rupestres més importants de la Península Ibèrica. El conjunt és Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 1998. S'hi troben 42 figures pintades i 260 elements gravats sobre la roca. Els investigadors hi han identificat també inscripcions posteriors, d’època ibèrica i romana, tot i que moltes són il·legibles.

 

Roca dels Moros el Cogul

Roca dels Moros a El Cogul

Podeu fer una visita virtual gràcies al calc digital, per veure les especificacions de cada figura AQUÍ

El Centre d'Interpretació de les Pintures Rupestres de la Roca dels Moros ofereix al visitant la possibilitat de veure el conjunt de pintures i gravats que conformen el conjunt pictòric de la Roca dels Moros.

 

Pintures i gravats rupestres

Les pintures rupestres de la Roca dels Moros (el Cogul, les Garrigues) és troben a la vall del riu de Set. Constitueixen un dels referents més destacats de l’art rupestre de l’arc mediterrani. Va ser el primer conjunt de pintures prehistòriques documentat científicament a Catalunya. I, des del moment en què fou descobert, l’any 1908, es va convertir en un referent de l’art prehistòric.

El conjunt està format per 48 figures humanes i animals, corresponents als estils llevantí i esquemàtic. El conjunt artístic es completa amb 11 gravats i més de 256 signes d’inscripcions iberes, romanes i llatines. La presència d’aquestes manifestacions posteriors i la seva distribució en la roca fan pensar que els seus autors coneixien i van respectar l’existència de les pintures rupestres, un fet que explicaria el caràcter sagrat d’aquest espai.

*foto portada AQUÍ

 

*Podeu comprar l'entrada a la Roca dels moros o fer-ho amb un passi conjunt a 29 museus i monuments de Catalunya.

 

Passi anual a 29 museu i monuments de Catalunya

de Bat a Bat pel Patrimoni cultural de Catalunya

Passi anual per a museus i monuments històrics de Catalunya

Amb el Passi anual per a museus i monuments històrics de Catalunya podreu entrar fins a 29 instal·lacions culturals tantes vegades com vulgueu amb l'entrada de temporada. S'hi inclouen MAC Empúries, MAC Tarragona, Sant Pere de Rodes, Museu d'Art de Girona, Museu de la Ciència i de la Tècnica... i La Roca dels Moros. Des de les Terres de Ponent fins a les Terres de l'Ebre, i des dels cafès de Girona fins als mercats de Barcelona, endinseu-vos en algunes històries extraordinàries i tresors culturals únics. Menors de 16 anys entrada gratuïta.

 

Podeu comprar el passi a través de totnens.

 

+ activitats a Les Garrigues

+ activitats amb nens

 

INSTAGRAM