baner tram baix

Què fem?

Riera de Bellver, entre tolls i salts d’aigua

  1. Home
  2. »
  3. Riera de Bellver, entre tolls i salts d’aigua
adreça:
Santpedor, Bages (el)

 

 

 

 

La Riera de Ballver és dibuixa com una línia natural entre les poblacions de Santpedor i Callús. Situada a cavall dels termes de Santpedor i Castellnou de Bages, entre la carena de les Valls i el pla de n' Àries. Les seves  aigües omplen el Cardener. Som a la comarca del Bages. Es tracte d'una ruta circular que s'endinsa fins la riera de Ballver, entre tolls i salts d'aigua. L'itinerari es pot fer a peu o en bicicleta però si es va amb nens petits o no acostumats a rodar per camins i senders s'aconsella fer-la a peu. La zona de la riera és segurament la part més atractiva per als nens, petits gorgs i salts d'aigua entre molses i vegetació. Un indret per a l'observació de peixos i amfibis.

 

Riera de Bellver, entre tolls i salts d'aigua. dades i mapa

Riera de Bellver, entre tolls i salts d'aigua
podeu fer la ruta autoguiada amb l'app gratuïta de Natura local

Riera de Bellver, entre tolls i salts d'aigua

La ruta per la Riera de Bellver es pot fer a peu o en bicicleta. Si aneu amb nens petis cal vigilar que hi ha algun tram més complicat. Millor fer-la a peu amb nens

 

Ruta circular per la Riera de Ballver

El camí transcorre per una pista de terra amb diferents pujades i baixades, algunes de fortes però per sort curtes. Es tracte d'una bonica passejada resseguint les zones més altes de la població de Santpedor. La zona de la riera és ombrívola i fresca i s'hi poden resseguir els gorgs que l'aigua ha anat esculpint durant anys. La riera porta aigua durant tot l'any, encara que el cabal pot variar depenent de l'estació i les pluges. La llera esta coberta de vegetació de ribera, molses i canyissar.

Riera de Bellver, entre tolls i salts d'aigua

La ruta ofereix un àmplia visió de la vall del Llobregat amb la presència imponent de la silueta de Montserrat al fons.

Durant el recorregut es poden observar, si es va en silenci i s'està atent, alguns dels animals que corretegen per bosc i el sender. En el sender o en la part fangosa a vegades s'hi poden veure les petjades de teixons, fagines o altres petits mamífers. Abans de sortir de la riera es passa per l'antic molí fariner. Es tracte de la gran masia de Vallbona, encara ara en plena activitat.

Des dels punts elevats del camí hi ha unes magnífiques vistes de la Vall del Llobregat. A l'est, les serres de Sant Llorenç i l'Obac delimitant el Bages del Vallés; a l'oest, la silueta allargada de la serra de Castelltallat. Al mig, dominant el paisatge, la majestuosa silueta retallada de Montserrat amb Manresa i tots els altres pobles del Pla de Bages als seus peus.

 

Save

Save

Save

Save

etiquetes: