Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa

  1. Home
  2. »
  3. Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa
adreça:
Deltebre, Baix Ebre (el)

 

 

 

Caminar resseguint la platja en un paratge dunar que fascina. La sortida a la Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa és això i més. Una sortida apte per fer amb nens que en poc més de 4 Km us portarà fins el Far del Fangar. Un dels emblemes del Parc natural del Delta de l'Ebre. L'itinerari es fàcil de seguir però s'ha de tenir en compte que es passeja per un paratge protegit i molt sensible. Es una zona protegida de nidificació d'aus i per això cal respectar les zones per on no es pot passar. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta, en aquest últim cas seguint un camí de terra que es cobreix de sorra amb facilitat.

 

Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa. Dades i mapa

  • Distància: 8 km
  • Temps: es pot fer en 2 hores però com sempre depèn de les parades
  • Inici: aparcament de la platja de la Marquesa, al costat del restaurant Vascos.

Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa

En vermell podeu veure l'itinerari

 

Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa. Itinerari

La platja de la Marquesa està situada al sud de la península del Fangar, a uns 7 km de Deltebre seguint la TV-3451.

La ruta no té cap tipus de dificultat. Heu d'anar resseguint la platja fins arribar al Far del Fangar. Recordeu que aquesta platja no disposa de serveis i no està vigilada.

Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa

La sortida us permetrà veure un paisatge singular de gran interès natural. Les dunes mòbils de sorra són de les més ben conservades de tot el Delta. Ens trobem en una important zona de nidificació protegida (de l'1 d'abril fins el 15 d'agost). Per això paral·lel a la platja trobareu un filat que no permet ja que protegeix les aus i els petits animals que hi habiten. Cal ser molt respectuosos amb l'entorn.

Des de la mateixa platja de la Marquesa, al costat del restaurant, surt un camí de terra que porta fins el Far. L'itinerari també es pot fer en bicicleta tot seguint la pista. Aquesta, però, sovint es cobreix per la sorra i dificulta les pedalades, cal tenir-ho en compte si hi aneu amb nens amb bici.

 

La Punta del Fangar

La Punta del Fangar és una península de 410 ha que s'endinsa al mar al nord de la desembocadura de l'Ebre, davant la badia del Fangar. Un espai amb diferents ambients naturals: platja, dunes mòbils i fixades, sorrals i badia. Té uns 6 km de llargada i 3 Km d'amplada màxima. El seu punt més extrem rep el nom de Punta del Fangar. (Veure mapa)

El Far del Fangar o Far del Delta

Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa

El Far del Fangar té una alçada de 20 metres i un diàmetre de 3. El llum Tot i que es té constància d'un primer far de l'any 1864 l'actual està datat de l'any 1972. Per la seva singularitat i com destaca en l'entorn àrid, el far del Fangar constitueix un dels símbols arquitectònics i paisatgístics més característics de les Terres de l'Ebre.

La llum que projecta el far té un abast de fins a 12 milles mar endins. També es veu des de bona part del Delta de l'Ebre, especialment des de les platges properes com la dels Eucaliptus, l'Aluet o la Marquesa.

 

Altres llocs d'interès

Muria – Centre d’Interpretació Apícola - El Perelló

La Bassa de les Olles i lo Goleró a l’Ampolla

Baix Ebre amb nens

Les Terres de l'Ebre amb nens

Save

 

 

 

Save

Save

Save