Què fem?

Pou de glaç de Canyamars

  1. Home
  2. »
  3. Pou de glaç de Canyamars
Pou de glaç de Dosrius
Pou de glaç de Canyamars
Pou de glaç de DosriusPou de glaç de Canyamars
adreça:
Canyamars, Dosrius, Maresme (el)

 

 

 

La ruta circular al Pou de glaç de Canyamars és una suau excursió per la riera del municipi i la Serra de Vallalta. La sortida us permetrà descobrir algunes de les icones arquitectòniques del passat recent de Dosrius. Mentre camineu entre plataners i alzines en una zona ombrívola i fresca del Maresme. L'itinerari transcorre pràcticament per pistes amples i sense dificultat i es pot fer a peu o en bicicleta.

 

Pou de glaç de Canyamars. Dades i mapa

Pou de glaç de Canyamars

Pou de glaç de Canyamars

ruta autoguiada per l'App de Natura Local

Pou de glaç de Dosrius. Itinerari

Pou de glaç de Dosrius

La caminada comença a tocar de l'antic molí fariner el Molinot, situat a prop de la riera.

  • Cal seguir la pista del camí del Pou de Glaç. En aquest primer tram els plataners acompanyen el camí donant ombra a l'estiu i bonica fullaraca a la tardor. Una ruta que es fa com un suau passeig fins el pou.
  • El Pou de Glaç el trobareu en un bonic entorn ple de vegetació. L'estructura del pou està força ben conservada i, tant per les dimensions com pels elements que conserva, es nota de la seva importància. A la part superior encara es poden veure les basses a on es formava el gel.
  • Tornar a la pista principal durant uns metres fins que l'abandonem per agafar la pista que condueix a Can Vallalta, a la Serra de Vallalta. Ens trobarem dins un bosc ombrívol i bonic d'alzines.
  • Seguir caminant fins arribar a dalt de la Serra de Vallalta on l'ambient és més assolellat. Aquí podreu veure alzines sureres.
  • Caminar uns metres pel pla de la serra fins que trobeu una pista a la dreta que condueix a la masia de Can Cames. Ara els castanyers fan acte de presència.
  • Continuar fins arribar al punt d'inici.

 

 

Característiques del pou de glaç de Canyamars

Pou de glaç de Canyamars

Aprofitant que varem anar a la Fira del Bosc Medieval varem poder entrar-hi i fer alguna foto.

 

Pou de glaç de Canyamars

El pou de glaç de Dosrius data del s.XVII. Construcció cilíndrica, limitada amb gruixuts murs de paredat que tenien la funció de mantenir la temperatura constant. Coberta amb volta de pedra de mitja taronja i teula àrab amb ràfec. Al costat nord hi ha tres contraforts de paredat i la boca de sortida del gel. Aquest es feia en un passadís-mina, que va desaparèixer en ser remodelat l'entorn i el camí. AQUÍ podeu veure més informació.

La porta d'accés

Pou de glaç de Dosrius

A la foto es poden veure dos dels contraforts.

 

Altres llocs d'interès

Dolmen de Ca l’Arenes

ruta de les fonts per la riera de Clarà a Argentona

Excursió en família: ruta per la Serralada Litoral – Cabrils

sortir amb nens al Maresme

 

 
etiquetes: