Ruta de les fonts per la riera de Clarà a Argentona

  1. Home
  2. »
  3. Ruta de les fonts per la riera de Clarà a Argentona
adreça:
Argentona, Maresme (el)
coordenades: 41.5671780 / 2.3907340

 

 

 

La ruta de les fonts per la riera de Clarà a Argentona és una bonica passejada a prop del poble. Un itinerari que transcorre per la vessant de les muntanyes de municipi entre un ambient ombrívol i fresc dels fondals del torrent, entre pinedes, alzines i exuberant vegetació.  Una ruta circular sense pràcticament desnivell que combina trams d'estrets corriols i camins amb pistes agradables. Encara que no totes les fonts porten aigua l'entorn mereix una excursió. Si esteu atents podreu gaudir del cant i la presència d'ocells.

 

Ruta de les fonts per la riera de Clarà a Argentona. Dades i mapa

Ruta autoguiada amb l'app gratuïta de Natura Local

Atenció: Es recomana guardar la ruta off-line i navegar-la des de rutes guardades ja que us podeu trobar amb trams que tenen problemes de cobertura.

Ruta de les fonts per la riera de Clarà a Argentona. Itinerari

Per començar la ruta podeu deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha al costat de la gossera. Seguir direcció la riera de Clarà per agafar el camí del torrent de cal Manreset. Continuar el camí fins el desviament que ens porta a la primera de les fonts de la ruta: la Font del Roure.

  • La Font del Roure de Can Calau. No porta aigua però hi trobareu un bonic entorn ple de vegetació.
  • La Font d'en Quico està en una esplanada entre plataners i formacions granítiques de forma arrodonida. Aquí trobareu bancs per seure i alguna taula per poder fer un pícnic.
  • Seguir pujant per corriols i després per una pista més ample i passarem del bosc d'alzines als extensos boscos plantats de pins (pi pinyer, pi blanc i pi pinastre).

  • La Font del Castanyer és una de les poques que no ha estat restaurada. Es recomana no veure l'aigua de la font.
  • Seguir per un estret corriol fins arribar a la Font dels Castanyers d'en Cabot. El nom de la font li ve donat de quan envoltada de vinyes, al costat de la mina, hi havia uns castanyers, avui hi ha pins i alguna alzina. La font queda a uns 30 metres per dessota de la boca.
  • La Font del Gavatx està emplaçada arran de l’entrada de l’antiga mina.
  • Finalment cal seguir torrent avall en direcció al torrent de Clarà per un camí planer i agradable envoltat de vegetació.

 

Altres llocs d'interès

Dolmen de Ca l’Arenes

Castell de Burriac

Excursió en família: ruta per la Serralada Litoral – Cabrils

sortir amb nens al Maresme

+rutes de les fonts

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: