Què fem?

Poblat ibèric Ca n’Oliver a Cerdanyola del Vallès

 1. Home
 2. »
 3. Poblat ibèric Ca n’Oliver a Cerdanyola del Vallès
adreça:
Cerdanyola del Vallès Vallès Occidental (el)
Club Súper3: porteu el carnet !

 

 

 

El Poblat ibèric Ca n’Oliver a Cerdanyola del Vallès és un assentament ibèric aristocràtic que va estar habitat entre el 525 i el 50 aC. El jaciment té una superfície de 2 hectàrees i s’excavà de forma gairebé ininterrompuda des del 1986. Després d’una llarga campanya i de la restauració i museïtzació de les restes arqueològiques per fer-les entenedores als visitants, al 1999 es va obrir al públic. Es va incorporar a la Ruta dels Ibers, un projecte de turisme cultural promogut pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

 

Poblat ibèric Ca n’Oliver a Cerdanyola del Vallès. La visita

El jaciment de Ca n’Oliver és un gran poblat situat en un turó de la serra de Collserola, que va estar habitat entre els segles VI i I aC. S'hi arriba per una carretera de revolts. Encara que no hi ha un aparcament propi no us resultarà complicat aparcar.

Poblat ibèric Ca n’Oliver a Cerdanyola del Vallès

Disposa d'una exposició permanent on hi han més de 500 objectes de l'època ibèrica procedents del jaciment. La col·lecció està dividida en set àrees per facilitar comprendre com vivien, s'organitzaven i per quin motiu van desaparèixer els ibers. A les sales trobareu diferents audiovisuals i ordinadors interactius que fan la visita més didàctica i educativa.

A tocar del jaciment s'han construït tres rèpliques amb les tècniques i materials de l'època. S'hi pot entrar per veure com hi vivien i de quins objectes disposaven. Dues cases són d'èpoques diferents i la tercera correspon a la rèplica d'un taller metal·lúrgic. Del jaciment es poden visitar més de 6.000 m2 de restes arqueològiques: la muralla, el tramat urbà i la zona d'emmagatzematge.

 • Consulteu a la seva pàgina les activitats, visites guiades i tallers que s'hi fan.
 • Consulteu els preus i visites gratuïtes, com ara cada primer diumenge de mes.
 • Súpers, no us deixeu el carnet !

 

El poblat ibèric de Cerdanyola

La visita al jaciment permet veure restes constructives de totes les fases del poblat, elements de la muralla, la trama urbana i la gran àrea d’emmagatzematge. La passejada pel poblat és una porta oberta al passat, a la història d’aquest assentament i a la vida quotidiana dels seus habitants.

El poblat ibèric de Cerdanyola

 • La visita comença per la porta d’accés al poblat. Abans d’entrar es pot veure el sistema defensiu de l’assentament, format per un fossat discontinu i diverses torres, i un gran camp de sitges.
 • A l’interior, seguint el carrer principal cap a l’esquerra, s’observa la trama urbana del poblat. Rengleres de cases aparellades que s’adapten al perfil del turó.
 • Tornant enrere fins a l’inici del carrer, hi ha les restes d’un taller metal·lúrgic i altres espais especialitzats. I més enllà, la zona d’excavació, que encara no és visitable.
 • Pujant l’escala de fusta, s’arriba a tres edificis que reprodueixen dues cases i un espai artesanal. El primer és un habitatge de l’ibèric final, amb una teulada a la romana. La segona és una casa de quatre habitacions de l’ibèric ple. La tercera un taller metal·lúrgic.
 • El recorregut s’acaba al barri nord des d’on es pot comprovar la situació estratègica del poblat.

 

Altres llocs d'interès

excursions per Collserola amb nens