Què fem?

Parc de secà de Manresa

  1. Home
  2. »
  3. Parc de secà de Manresa
foto -Paco Gutierrez
foto - Antonio B
foto -Paco Gutierrezfoto - Antonio B
adreça:
Manresa Bages (el)

 

 

 

 

El Parc de secà de Manresa és un del espais natural del Bages impulsat pel Consorci del Bages per a la gestió dels residus. Un indret on poder desconnectar dels sorolls i gaudir de l'entorn. Situat a tocar del parc ambiental de Bufalvent s'ha condicionat per poder-hi passejar o córrer de manera tranquil·la durant tot l'any. Hi trobareu 3 itineraris lineals, connectats i senyalitzats per poder resseguir al vostre aire.

 

Parc de secà de Manresa. Dades i mapa

Parc de secà de Manresa

Podreu gaudir de la natura i seguir els ritmes anuals del conreu: la floració, la tardor, les llargues tardes d'estiu... El projecte que posa en valor el conreu de secà, de gran importància a la comarca. S'ha habilitat una zona d'aparcament al polígon de Bufalvent.

 

Els 3 itineraris del Parc de secà

mapa itineraris Parc de secà de Manresa

  • el camí de les oliveres
  • el camí de la timoneda
  • el camí dels ametllers

Els camins del Parc de secà de Manresa tenen aproximadament 1 quilòmetre de recorregut lineal. Estan interconnectats i senyalitzats per tal que, a l’hora de retornar cap al punt d’inici, es pugui fer un itinerari diferent. Durant els recorreguts es pot veure el paisatge de l’entorn des d’una situació elevada, tenir vistes de les instal·lacions del Parc ambiental de Bufalvent. Caminareu entre conreus de secà (com vinya, oliveres o ametllers), barraques de vinya, canals de pedra per recollir les aigües, tines d’aigua, o veure restes geològiques. El paisatge i els seus colors canvia al llarg de l'any.

Hem triat un parell de fotos del Google Maps per veure com canvia el paisatge segons l'estació.

 

Altres llocs d'interès

Museu de Geologia Valentí Masachs - Manresa

Parc de l’Agulla de Manresa

El Bages amb nens

Catalunya central amb nens

 

 

 

etiquetes: