baner tram baix

Què fem?

Parc de la Serreta de Rubí

  1. Home
  2. »
  3. Parc de la Serreta de Rubí
adreça: Cra. de Sabadell
adreça:
Rubí, Vallès Occidental (el)

 

 

 

Parc de la Serreta de Rubí és un dels més grans del municipi i el primer que incorpora jocs i activitats inclusives. Compromès amb el medi ambient està dissenyat des de l'òptica de la sostenibilitat. Per aquest motiu utilitzen materials reciclats o reciclables sempre que sigui possible. Estèticament és força atractiu, gràcies als colors dels diferents elements de la zona infantil. Un disseny molt modern amb àrees de joc innovadores i atractives pensats per a nens de diferents edats. Se'l coneix com el Parc dels tobogans gegants de Rubí, ja que juntament amb la paret d'escalada,el rocòdrom, son dos dels seus al·licients..

 

Parc de la Serreta de Rubí. Què hi trobareu?

Parc dels tobogans gegants de Rubí

S’han plantejat àrees de joc innovadores. S'han dissenyat topografies artificials per a nens més petits i d’altres per a nens més grans. Trobareu un rocòdrom per fomentar les activitats a l’aire lliure, més enllà dels jocs tradicionals.

  • Elements gràfics pintats a terra s’ha habilitat una pista d’atletisme i s’ha creat una proposta de gran diversitat de jocs. Sobre la superfície de la pista del parc, unes taques de color dibuixen diversos circuits per jugar a la xarranca i altres per fer proves esportives.
  • Jocs infantils. Reciclats amb estructures de joc pensades per al desenvolupament psicomotriu, emocional i cognitiu dels nens. Ajudant a promoure l’exercici físic com a manera de divertir-se.
  • Inclusiu i accessible. Han estat una premissa clau a l’hora d’escollir els diferents jocs. El sòl continu i el fet que les estructures estiguin a nivell del terra fan que tota l’àrea sigui accessible per tots els infants, sense discriminació per capacitats físiques.

 

Sostenibilitat

El parc de la Serreta de Rubí, un parc sostenible

El projecte s’ha dissenyat des de l’òptica de la sostenibilitat utilitzant materials reciclats o reciclables en tots els casos possibles. S'ha mirat de fomentar l’estalvi energètic o de recursos naturals i minimitzant l’alteració del medi amb mesures que fomenten la recuperació dels aqüífers i de la vegetació, entre d’altres. Així el mobiliari està fabricat a partir de plàstic reciclat, l’ús d’un paviment procedent del reciclatge de vidre o els murs de gabions omplerts de runes de la construcció. Es promou l’estalvi energètic a través d’una il·luminació íntegrament de tipus Led, així com l’estalvi en recursos hídrics amb la plantació d’espècies autòctones.

*info de la nota de premsa de l'Ajuntament de Rubí en la seva inauguració

*fotos Arquitectes.cat  i microarquitectura.com  i Rutas con los peques

 

**Els usuaris del parc ens han comentat que en els tobogans hi ha electricitat estàtica. I que quan hi aneu s'ha de tenir en compte que no hi ha ombra.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save