Activitats estiu

Què fem?

Parc Central d’Igualada

  1. Home
  2. »
  3. Parc Central d’Igualada
adreça:
carrer de França - Igualada Anoia (l')
coordenades: 41.5867871 / 1.6237893

 

 

 

El Parc Central d'Igualada és l'espai lliure més gran de la ciutat, uns 80.000 m² que donen continuïtat a l'Anella Verda. El projecte facilita les connexions de vianants i bicicletes amb els espais naturals al voltant de la ciutat d'Igualada, afavorint el desenvolupament d'activitats saludables i lúdiques en contacte amb la natura. Un gran parc on té cabuda espais naturals i biodiversitat com el biollac d'Igualada. També hi trobareu dues grans pistes al skatepark, zona infantil i taules de pícnic.

 

Parc Central d'Igualada

Parc Central i Biollac d'igualada

La vegetació i biodiversitat

Parc Central i Biollac d'igualada

Es van plantar més de 100 nous arbres caducifolis, amb intenses floracions a primavera, imponents tonalitats a l’autumne i refugi d’ombra a l’estiu, juntament amb una gran diversitat de plantes arbustives i herbàcies autòctones i mediterrànies, amb generoses floracions vistoses que aporten bellesa a un espai dinàmic d’intensa activitat. Als recorreguts del parc, connectant també amb el gran “oloretum” de plantes aromàtiques i autòctones que conforma el jardí de graderies.

El biollac d’Igualada

El biollac d’Igualada és una àrea de 2.000 m² de paisatge fluvial dins de l’esplanada del Parc Central, refugi i regulador climàtic, lloc de trobada i aprenentatge sobre els valors de la natura i amplificador de la biodiversitat. Hi trobareu espais com:

Parc Central i Biollac d'igualada

  • El bosc inundat
  • El jardí de l'aigua
  • La bassa
  • El jardí de les papallones
  • El refugi de fauna

El camp de vol

Parc Central i Biollac d'igualada

La gran esplanada multifuncional del parc, coneguda com a camp de vol, ha estat i és protagonista de grans esdeveniments temporals com ara l’European Balloon Festival, que té lloc cada any la primera setmana de juliol.

L'skatepark d'Igualada

En la zona on hi ha les pistes de patinatge s'aprofita l'important desnivell existent entre la gran esplanada verda i la zona industrial al nord per crear diferents usos públics i zones de descans. Es crea una àrea esportiva de skater d'uns 2.000 m² amb dues terrasses en dos nivells i integrada amb un sistema de graderies de fusta enjardinades que donen continuïtat a les graderies del camp de vol.

Zona de jocs infantils i pícnic

El parc també disposa d'elements de jocs per als infants: gronxadors, jocs d'equilibri... Son elements de fusta que s'integren en l'entorn. A la parc del camp de vol també hi ha taules de pícnic.

*fotos Batlleiroig.com (d'on també hem estret la informació)

 

Altres llocs d'interès

Anoia amb nens

PARCS INFANTILS

Jardins i Arborètums

 

INSTAGRAM