Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Parc Astronòmic Montsec – PAM

  1. Home
  2. »
  3. Parc Astronòmic Montsec – PAM
adreça: Camí del Coll d'Ares, s/n
adreça:
Àger Noguera (la)
telèfon: 973 455 096
correu electrònic: info@parcastronomic.cat

 

 

 

El Parc Astronòmic Montsec (PAM) és una iniciativa del Govern de Catalunya mitjançant el Consorci del Montsec, per tal d'aprofitar les aptituds i potencialitats de la zona del Montsec. Fent recerca, formació i divulgació de la ciència, en especial de l'Astronomia. Situat a la serra del Montsec, a cavall entre les comarques de La Noguera i el Pallars Jussà a la província de Lleida. El PAM consta de dos elements principals: el Centre d'Observació de l'Univers (COU) i l'Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM).

 

Parc Astronòmic Montsec - PAM

Parts principals del COU:

  • L'Ull del Montsec és una instal·lació multimèdia excepcional, consistent en un planetari digital multimèdia que permet tant la recreació del cel actual com de qualsevol època té una cúpula de 12 metres de diàmetre i una capacitat per unes 70 persones, disposa d'un equipament audiovisual molt avançat amb 7 projectors audiovisuals i un sistema de so 7.1 controlat per complexes sistemes informàtics.
  • El Parc de Telescopis és l'espai exterior dedicat a l'observació del firmament, tant de dia com de nit. El configuren dos edificis amb cúpules astronòmiques i espai per a la instal·lació dels telescopis portàtils del COU.
  • L'Edifici Central és on s'hi acull una exposició permanent que engloba els diversos àmbits destacats del COU, evidentment l'astronomia però també la geologia i la fauna i flora de l'entorn del Montsec hi tenen un paper primordial.

El PAM:

El PAM disposa de diverses activitats pensades per anar amb nens tant a L'Ull del Monsec com en el Parc de Telescopis:

  • visites diürnes en família: una visita guiada al planetari multimèdia 3D digital amb una cúpula mòbil de 12 metres de diàmetre on es projecta un espectacle audiovisual, conèixer els diversos instruments en l'exposició permanent, veure en telescopi el Sol. En visita lliure gaudir de la geologia i la fauna i flora de l'entorn del Montsec.
  • visita nocturna: una visita guiada que es completa amb l'obertura de la cúpula i la contemplació del cel real identificant algun dels objectes més destacats de la nit amb l’ajuda d’un monitor especialitzat.
  • taller de coets: l'emoció de l'enlairament dels coets pels més petits. Adaptable a l'edat des d'educació infantil fins a primària. L'activitat consta de dues parts: la primera és una breu introducció a com funcionen els coets i com hauran de fer per preparar-los i realitzar el llançament. La segona part és el propi llançament on cada nen tindrà l'oportunitat de llançar-ne almenys un.

Si voleu conèixer una miqueta més el Montsec seguiu l'enllaç del Consoci del Montsec.

Consulteu horaris i preus a la web del PAM