Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Museu Dinosfera a Coll de Nargó

  1. Home
  2. »
  3. Museu Dinosfera a Coll de Nargó
adreça: Carrer de les Escoles, s/n
adreça:
Coll de Nargó, Alt Urgell (l')
telèfon: 636 41 76 78
correu electrònic: info@dinosfera.com

 

 

 

El Museu Dinosfera a Coll de Nargó és un petit i singular museu on es poden veure aquest enormes ésser des d'un altre perspectiva, des de la seva forma més prematura. Podreu fer un viatge de 70 milions d’anys per conèixer com es reproduïen aquests animals gràcies a l’estudi més recents dels seus fòssils i, especialment, dels recuperats a Coll de Nargó, un dels jaciments més importants del món d’ous i nius de dinosaure.

El Museu data del 2014, s'hi fan diferents activitats programades durant l'any, cal seguir la pàgina per veure-les actualitzades.

totnens-museu-dinosfera-coll-nargo-dinosaures-nens8

 

Museu Dinosfera a Coll de Nargó. Informació i visita

Dinosfera és un museu petit però força interessant per anar amb nens. Segurament un dels grans atractius de la seva visita és veure l'enorme dinosaure, un Titanosaure d'escala real de més de 7 metres d'alçada amb el seu niu d'ous. La visita es complementa amb exposicions fotogràfiques i jocs interactius que agraden tant als nens.

Un joc interactiu en una enorme pantalla us invitarà a jugar i buscar els 5 dinosaures que hi ha el virtual paratge paleoambiental, en una manera divertida per als nens de veure com podien viure i caminar els enormes dinosaures que habitaven la zona. I, a través de l'excava i restaure podreu fer, de manera interactiva, de paleontòlegs tot treballant en el descobriment d'una posta d'ous.

L'Exposició us descobrirà quins són els jaciments de Coll de Nargó i quins són els fòssils que s'hi han trobat. Una part molt important del museu està dedicada al niu d'ous que s'hi va trobar i que és considerat el més gran d'Europa d'aquestes característiques.

S'organitzen sortides al Mirador del Cretaci per poder observar la resta d'ous i la zona de la descoberta.

Museu Dinosfera a Coll de Nargó. Més dades

El Titanosaure

totnens-museu-dinosfera-coll-nargo-dinosaures-nens6

Aquest és La Titanosaure, una reproducció a escala real del dinosaure a qui se li atribueix l’autoria de gran part dels ous del jaciment de Coll de Nargó i que va ser autòcton del Pirineu Català. Té una alçada de més de 7 metres, s’ha modelat combinant una excel·lent qualitat artística amb la màxima fidelitat científica per part de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell.

 

Paleosafari

totnens-museu-dinosfera-coll-nargo-dinosaures-nens7

El Paleosafari és un videojoc de dinosaures, és una aventura gràfica en primera persona on podràs recórrer els paratges del Pirineu català de fa 70 milions d’anys, però teniu una missió, trobar els 5 saures que hi ha escampats en aquest immens paleoambient virtual. A més a més, gaudiràs d’aquesta experiència titànica en una macropantalla de més de 3 metres quadrats!

Excava i restaura

Posat en la pell d’un paleontòleg per excavar i restaurar la teva pròpia posta de titanosaure. En aquest interactiu tàctil podràs fer servir les mateixes eines, productes i tècniques que utilitzen els professionals. on, pas a pas des del jaciment fins al laboratori, aniràs desvetllant els tresors que amaga la nostra terra.

 

App Dinosfera

Una aplicació pel vostre dispositiu mòbil que us permetrà gaudir del contingut museogràfic del museu en 4 idiomes disponibles.

Save

Save

 

 

 

Altres llocs d'interès

El Pantà d’Oliana des de Coll de Nargó

L'Alt Urgell amb nens

Alt Pirineu i Aran amb nens

Museus per anar amb nens

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: