Què fem?

Museu del còmic de Sant Cugat del Vallès

  1. Home
  2. »
  3. Museu del còmic de Sant Cugat del Vallès
adreça: Plaça de Pep Ventura, 1
adreça:
Sant Cugat del Vallès Vallès Occidental (el)
Club Súper3: Sí, porteu el carnet !

logo Museu del comic de Sant Cugat del Valles

 

 

 

El Museu del còmic de Sant Cugat del Vallès obra les seves portes el juny de 2019 amb la voluntat de ser un referent i un espai on preservar el còmic. Paco Baena, José Luis Villanueva i José María Delhom en són els impulsors, aportat els seus fons personals. Els 2.000 dibuixos originals i més de 15.000 publicacions que ara estan a disposició dels visitants. L’Exposició permanent proposa un recorregut que abraça des de la primera publicació posicionada del tot en el camp de la narrativa gràfica (The Monigoty, 1897) fins a les capçaleres o personatges d’època més recent.

 

 

Museu del còmic de Sant Cugat del Vallès

Museu del comic de Sant Cugat del Valles

A l'exposició permanent del Museu del còmic es fa un repàs de la història del còmic des de 1850 fins l'actualitat. El museu està dividit en 3 plantes en un espai d'uns 350m2.

Exposició permanent

  • Obra original: el Museu planteja un recorregut amb especial incidència en obra original, centenars de planxes i dibuixos (portades i pàgines interiors) acompanyada de les publicacions impreses corresponents.
  • Hi trobareu: Revistes satíriques, Setmanaris,  Publicacions confessionals, Còmics d’Aventures, Revistes de Postguerra,  Còmics Femenins,... Mantenint sempre un ordre segmentat i cíclic.
  • L’elecció de capçaleres facilita al visitant una lectura precisa sobre l’origen i evolució del medi, les seves diferents etapes, els formats i targets, els creadors més destacats -i altres que no ho van ser tant-, els corrents i hàbits sectorials, etc.
  • Objectes:  mostra d’objectes i articles promocionals utilitzats pel medi en la seva expansió comercial: Encartaments, Cromos, Cartells, Retallables, Diorames, Publicitat...

L'Aula

  • L'aula és l'espai on es fan tallers, xerrades, entre altres activitats.

 

Exposicions temporals al Museu del Còmic

100 anys de pulgarcito museu del comic sant cugat

 

 

*les fotos les hem tret de la web i de la xarxa del Museu

 

 

Altres llocs d'interès