baner tram baix

Què fem?

Muntanya de Santa Fe d’Organyà

 1. Home
 2. »
 3. Muntanya de Santa Fe d’Organyà
adreça:
Organyà Alt Urgell (l')

 

 

 

A l'entorn del Cap de Boumort s'estenen nombroses i abruptes serres calcàries, en una zona solitària i un pèl agresta. En un dels extrems de l'aquestes serres es troba la petita ermita de Santa Fe, situada sobre un rocam. L'excursió es pot començar des del mateix poble però és una mica dura per fer amb nen, per aquest motiu es comença una mica més amunt, a l'alçada de la masia de Cal Fenollet. L'excursió a la muntanya de Santa Fe d'Organya combina els trams de rocam, com el del Grau de Fenollet i una part més còmoda per pista fins l'ermita.

 

Ermita i muntanya de Santa Fe d'Organyà. Dades i mapa

 • Distància: 3,6 km (només anada i agafant algun alguna drecera). Si seguiu tot el camí son 4,5Km.
 • Temps: 1h 40min aproximadament (només anada).
 • Dificultat: fàcil.
 • Tipus d'accés: ruta per sender i pista.
 • Desnivell: 380 m aproximadament.
 • Edat: +4 anys

 

Muntanya de Santa Fe d'Organyà

 

Muntanya de Santa Fe d'Organyà. Itinerari

Muntanya de Santa Fe d'Organyà

Deixar el cotxe a prop del dipòsit d'aigua de Cal Fenollet, encara que millor anar-hi d'hora ja que no hi ha massa espai per deixar el cotxe. A uns 100m del punt d'inici trobareu un petit sender marcat amb unes fites que es dirigeix cap el NW. Continuar seguint la mànega que alimenta la bassa d'aigua i que es dirigeix cap el bosc. Hi ha algun tram que no queda massa marcat i he d'estar atents.

Muntanya de Santa Fe d'Organyà

 • Seguir el sender mentre aneu pujant fins trobar una alta fita a 1.153m, Aquí trobareu més fites a dreta i esquerre, seguir millor per la dreta, és el camí més clar. Aviat sortireu del tram rocós a tocar d'una pista.
 • Continuar per la pista fins a trobar-ne una altra en un punt en corba i seguir per l'esquerre fins arribar a una pista per a cotxes que porta a Santa Fe.

Muntanya de Santa Fe d'Organyà

 • A partir d'aquí la ruta no te pèrdua. Cal continuar per la pista, primer cap a la dreta i en lleuger ascens fins arribar al collet entre Mont-roi i la Solana Fartadora. Ara toca baixar a tocar del Pas del Corretjor on hi ha una tanca pel bestiar. La pista serpenteja i si voleu podeu seguir pel dret ja que el terreny és fàcil.

Muntanya de Santa Fe d'Organyà

 • Arribareu al punt més baix de la pista  on ara heu de continuar fins el Collet de Prats des d'on el sender us porta finalment al cim de la muntanya de Santa Fe on gaudireu de bones vistes de la vall del Segre.
 • La tornada es fa refent el camí fet.

 

ruta a l'ermita de Santa Fe des d'Organyà

ruta a l'ermita de Santa Fe des d'Organyà

Us deixem AQUÍ l'enllaç d'una ruta que puja des del mateix poble. Heu de tenir en compte que el desnivell és de 648m. Passa pel Coll Marí on hi ha un mirador i l'escultura de Jacint Verdaguer.

 

Altres llocs d'interès

Alt Urgell amb nens

Alt Pirineu i Aran amb nens

 

 

 

etiquetes: