baner cavatast

Què fem?

Monestir de Sant Sebastià del Sull a Saldes

  1. Home
  2. »
  3. Monestir de Sant Sebastià del Sull a Saldes
adreça:
Saldes, Berguedà (el)

pasajes y paisajes logo

 

 

 

La ruta fins l'antic Monestir de Sant Sebastià de Sull a Saldes és un itinerari fàcil per fer amb nens. La construcció, ara totalment enrunada, conserva algun tros de paret i una pila baptismal. L'excursió us permetrà gaudir d'un bonic paisatge del Berguedà. L'itinerari va un tros en paral·lel al riu i si voleu allargar la caminada ho podeu fer fins el salt d'aigua. El monestir està protegit com  a Bé d'Interès Local.

 

Monestir de Sant Sebastià del Sull a Saldes. Itinerari

Cal anar per la B-400 de Guardiola de Berguedà a Saldes. Abans d'arribar a Saldes, a mà dreta, trobareu un trencant direcció del Mirador del Gresolet. Continuar per la pista fins arribar al refugi de Cal Ferrer. Al arribar a la cruïlla s'ha de deixar el cotxe. A la dreta es continua fins el refugi, en aquest cas s'ha de seguir per l'esquerra on el camí està barrat per un cadenat.

  • Cal continuar a peu seguint el camí del cadenat.

Monestir de Sant Sebastià del Sull a Saldes

  • Seguir fins trobar un petit pont que creua el riu. Després de creuar-lo trobareu un pal informatiu que us indica que cal seguir cap a la dreta.
  • Des d'aquest punt fins el monestir de Sant Sebastià de Sull no teniu ni un quilòmetre de caminada. El sender està marcat amb marques grogues i no té pèrdua.

Monestir de Sant Sebastià del Sull a Saldes

  • El camí segueix paral·lels al riu envoltat d'un magnífic paisatge. Us semblarà que el sender es  perd, però de seguida podreu veure les runes del Molí del Ferrer. Uns minuts després, continuant pel camí, seguireu pel mig d'un bonic de pins, fins arribarar al monestir.
  • Aviat trobareu les runes del monestir, només hi queden trossos de les parets i una de les piques baptismals. L'entorn, però, val la bonica excursió.

Monestir de Sant Sebastià del Sull a Saldes

  • Si voleu caminar una mica més podeu continuar sender amunt, i baixar cap el riu. A uns 15 minuts de caminar podreu gaudir d'un bonic salt d'aigua.
  • La tornada es fa resseguint el camí fet.

Aquí podeu seguir la ruta de Saldes al Monestir des de l'Ajuntament.

Altres llocs d'interès

 

 

 

 

etiquetes: