Què fem?

Mirador del Pla de la Llet

 1. Home
 2. »
 3. Mirador del Pla de la Llet
adreça:
Arànser, Cerdanya

 

 

 

Entre l'Alt Urgell i la Cerdanya es troben les pistes d'esquí nòrdic d'Aransa, situats a Arànser, municipi descentralitzat de Lles de la Cerdanya. Des d'aquí es pot fer una bonica i fàcil excursió fins el Mirador del Pla de la Llet (2.145m). Una ruta circular per gaudir de l'alta muntanya, dels prats alpins i boscos de pi negre. Al cim, un dels 100Cims de la FECC, les vistes són magnífiques de l'altiplà de la Cerdanya i de la cara nord del Cadí. L'excursió també es pot fer a l'hivern, amb raquetes de neu, si s'hi escau, augmentant la dificultat de la ruta.

 

Mirador del Pla de la Llet. dades i mapa

 • Distància: 6,5 km.
 • Tempo: 1 hora (només d'anada)
 • Inici: pistes d'esquí d'Aransa

 

Mirador del Pla de la Llet

 

Mirador del Pla de la Llet. Itinerari

Mirador del Pla de la Llet01

Deixar el cotxe a l'aparcament de les pistes d'esquí i anar cap a la pista de terra que hi ha al costat de la caseta on venen els fortet. La pista condueix fins el refugi de Prat de Miró. S'hi pot arribar en cotxe però cal vigilar l'estat de la pista. D'aquesta manera s'escurça la caminada.
 • Seguint la pista, abans d'arribar al refugi,  trobarem una bifurcació. Cal seguir per l'esquerre. Si aneu a la dreta us portarà a les Pollineres i a l'Estany de la Pera. Continuar fins el pal indicador on s'abandona la pista. Si heu anat amb cotxe fins el refugi trobareu un camí que enllaça amb el de la ruta a peu a Coll de Queralt.

Mirador del Pla de la Llet

 • Seguim caminant fins l'arbreda i la nova pista que a l'hivern es una de les pistes d'esquí de fons. Aquesta condueix a uns bonics prats on, a la part superior, es troba el refugi de Prat de Miró.
 • La pista continua pujant, de manera suau, travessant un bosc de pi negre. Arribats a la bifurcació cal seguir per la dreta, cap a Coll de Dalt. S'arriba tot xino-xano a través d'un ample espai obert de prats alpins a Coll de Queralt.
 • La pista fa un gir a l'esquerre i segueix pujant, de forma suau, al llarg de la carena. Trobareu algunes marques de color vermell. Són les marques que segueixen les pistes a l'hivern. En aquest cas les seguirem a la tornada, variant el recorregut.

Mirador del Pla de la Llet10

 • Una columna amb un isard forjat de ferro i un vèrtex geodèsic coronen el cim. Una bonica balconada amb unes excel·lents vistes cap a la Serra del Cadí i l'altiplà de la Cerdanya, des de la Tossa Plana de Lles fins els pics d'Envalira a Andorra..
 • Per no fer la tornada pel mateix camí podeu seguir les marques vermelles que, travessant el bosc, segueixen el traçat de les pistes de raquetes de neu. Es baixa fins el Coll de Queralt i allà ens desviem seguint les marques vermelles. S'arriba a la unió de pistes agafant el camí de la dreta durant uns metres fins trobar un petit sender que baixa endinsant-se per la pineda.

Mirador del Pla de la Llet

 •  A partir d'aquí cal anar seguint les marques vermelles. El camí està fresat i no té pèrdua, només cal estar atent al creuar algun prat per no perdre les marques. El sender creua algun petit torrent, on trobareu passeres de fusta.
 • S'arriba a l'esplanada de les pistes, on s'ha deixat el cotxe.

 

Altres llocs d'interès

Save

Save

etiquetes: