1. Home
  2. »
  3. Les fonts del Llobregat
adreça:
Castellar de n'Hug Berguedà (el)

 

 

 

Des del mateix poble de Castellar de n'Hug surt l'itinerari que arriba fins les fonts del Llobregat a 1.295m d'altitud. Un sender empedrat, curt, senyalitzat i amb escales us acostarà fins el naixement del riu. Hi podeu anar durant tot l'any però per gaudir de l'esplendor dels salts d'aigua millor anar-hi després de les pluges o desgel. Us recomanem visitar el poble i descobrir el Museu del Pastor i l'escultura del Gos d'atura. Són famosos els croissants gegants del forn.

 

Les fonts del Llobregat

  • Temps: uns 45 minuts (anada i tornada)
  • Distància: uns 500 metres
  • Tipus ruta: lineal

Una curta ruta us acostarà fins les fonts on brolla l'aigua entre les roques. Teniu dos itineraris per arribar-hi.

  • La primera des de la mateixa plaça del poble surt el camí senyalitzat fins el naixement del Llobregat. El camí, amb escales, baixa cap el riu fins les fonts. Hi trobareu plafons informatius de fauna i flora. Haureu de creuar el riu per un petit pont de fusta que us conduirà al mirador. Des d'aquí les vistes sobre els salts de la font són molt bonics. Continueu fins arribar al salt d'aigua de l'antic Molí de les Fonts. Si continueu arribareu fins l'àrea de pícnic de l'Hostal de les Fonts (també inici de ruta).
  • La segona opció és sortir des de l'àrea de pícnic de l'Hostal Les Fonts, abans d'arribar al poble. Un camí més planer passa per les fonts i continua cap el poble. Després haureu de tornar fins el punt d'inici.

Les fonts del Llobregat

Quan feu la ruta de seguida sentireu el soroll d'aigua, tot un espectacle pels sentits. Teniu un mirador on poder gaudir de l'aigua.

 

Zones de pícnic a Castellar de n'Hug

Les fonts del Llobregat

des de Som de pícnic han recollit en dos post les 3 zones de pícnic de Castellar de n'Hug. zona1 / zona2

 

Altres llocs d'interès

El Berguedà amb nens

Catalunya central amb nens

 

 

 

etiquetes: