Què fem?

La Vall d’Olzinelles a Sant Celoni

 1. Home
 2. »
 3. La Vall d’Olzinelles a Sant Celoni
adreça:
Sant Celoni, Vallès Oriental (el)

 

 

 

Din la Vall d'Olzinelles a Sant Celoni podeu fer una ecursió llarga i agradable per camins amples i corriols. Es tracta d'una ruta senyalitzada amb fites de fusta i marques verdes i blanques que recorre el sender local SL-C79. L'itinerari, de prop de 10 Km de recorregut, és apte per a tothom. Trobareu diferents plafons informatius que destaquen alguns dels elements d'interès. Una ruta circular que us permetrà veure el Pou de Glaç, arribar-vos fins l'ermita de Sant Esteve d'Olzinelles o contemplar els diferents arbres monumentals que hi ha passada l'ermita. L'itinerari s'inicia a Can Draper on podreu deixar el cotxe, som al Baix Montseny, dins el Parc Natural del Montnegre i el Corredor. La ruta dels arbres d'Olzinelles hi trobareu plataners, alzines i roures de grans dimensions.

 

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni. Dades i mapa

 • Distància: 9'6km
 • Temps: 3 h 30 minuts però depèn molt de les parades i el ritme de la caminada
 • Recorregut: circular
 • Dificultat: fàcil

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

Com arribar a Can Draper

Des del pont de la carretera BV-5112 per sobre la Tordera, a l’entrada de Sant Celoni, s’agafa la pista de l’esquerra fins al pas per sota l’autopista AP-7. Es travessa l’autopista i es continua uns metres a l’esquerra fins a can Draper, on hi ha el plafó d’inici de l’itine­rari. A partir d’aquí, si s’ha vingut en cotxe cal aparcar-lo per fer el recorregut a peu.

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

veure pdf

 

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni. Itinerari

Un cop a Can Draper podreu començar la ruta seguint els panells informatius. L'itinerari comença al roure de Can Draper.

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

 • Seguir el camí, a pocs minuts trobareu el desviament que condueix al Pou de Glaç de Can Draper. Data de 11711, és una construcció de pedra de planta circular i cilíndrica. Mesura aproximadament uns 12m d'alçada dels quals, uns 6,4, estan soterrats.

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

Pont de Can Plana

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

 • Continuar pel camí fins arribar a la carretera d'Olzinelles. Creuar-la i seguir per un camí, més estret i paral·lel a la riera, que condueix al pont de Can Plana. Una mica més amunt del pont es troba el pollancre d'Olzinelles. (d'uns 26 metres d’alçada i quasi 3 metres de perímetre).

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

En la ruta dels arbres d'Olzinelles hi podeu trobar algun tronc convertit en Tió de Nadal.

 • Abans de continuar l’itinerari es pot recular 50 metres per la carretera. Us podeu arribar fins la font de la Pega, a la vora de la qual hi ha les basses i l‘alzina de la Pega. (Punt 5 del mapa).

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

ermita de Sant Esteve d'Olzinelles

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

 • L'itinerari continua pel corriol fins arribar al Sot de la Font del Rector. Després d'una pujada s'arriba a l'ermita de Sant Esteve d'Olzinelles.
 • Ara, per seguir l'itinerari, cal baixar fins la carretera seguir-la amunt fins passar la font de la Rectoria.
 • Baixar per uns prats i creuar la riera i vorejar els camps del quintà de can Valls. Aquí trobareu el roure d'en Quintà.
 • A l'esquerra es troba el camí que porta cap a Can Valls i que passa pel costat de la bassa de l'Aranyal. Hi ha alineats 26 plàtans monumentals, també es pot observar bona part del sistema de recollida i emmagatzematge d’aigua.

La Vall d'Olzinelles a Sant Celoni

 • Continuar l'itinerari per la dreta per trobar el pont de l'Aranyal. Un cop travessat el pont continuar cap el sot de les Mines. un cop aquí continuar, en ziga-zaga, fins a Quatre camins.
 • Continuar fins el sot de la Remor on es recullen les aigües dels turons del voltant per anar a parar a la riera d'Olzinelles, just abans de Can Draper.
 • Travessar el sot de la remor fins arribar a l'inici de la ruta on es dona per acabada la ruta dels arbres d'Olzinelles.

 

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens pel Vallès Oriental

el Montseny amb nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save