baner tram baix

Què fem?

La vall de Montalegre – SL-C 145

  1. Home
  2. »
  3. La vall de Montalegre – SL-C 145
adreça:
Av. Eduard Fontseré, s/n - Tiana Maresme (el)
coordenades: 41.4917308 / 2.2599357

 

 

 

 

 

El Repassant les excursions des del wikilock de Parcs Naurals de Diba hem recollit l'itinerari del SL-C145 que fa una circular per la vall de Montalegre. L'excursió comença des del la zona esportiva de Tiana i segueix el camí passant pel turó de Fra Rafael. Gaudiu de bones vistes sobre la vall i mireu des de l'alçada la impressionant Cartoxa de Montealegre.

 

La vall de Montalegre. Dades i mapa

  • Distància: 6,67Km.
  • Temps:
  • Dificultat: moderada
  • Tipus de ruta: circular
  • Inici ruta: observatori de Tiana (teniu aparcament a la zona del poliesportiu)

 

La vall de Montalegre

veure mapa a wikilock

La vall de Montalegre seguint el SL-C 145

Excursió transcorre per corriols i pistes del parc. És aconsellable portar aigua. Uns prismàtics ens permetran observar millor la fauna i gaudir de les bones panoràmiques sobre la vall i també de la costa. No deixeu de visitar l'observatori de Tiana, punt d'informació del parc.

La vall de Montalegre

Durant la ruta podreu veure la impressionant Cartotxa de Montealegre, una de les poques que està en actiu a Catalunya. Feu parada al turó de Fra Rafel per gaudir d'unes bones vistes.

Després de l'incendi de 1994, la vegetació de la zona va passar dels boscos de pi i d'alzina a un matollar dominat pels arbustos, com ara la ginesta, l'arboç, la gatosa o el bruc, i per comunitats herbàcies. De tant en tant, es comença també a trobar alguna petita clapa de pineda. Per aquest motiu es recomana portar aigua i gorres si hi aneu en temporada de calor.

 

Àrea d'esplai de la font de l'Alba

Us deixem l'entrada de Som de pícnic on podreu veure més fotos i la situació de l'àrea de lleure de la font de l'Alba. En l'actualitat, l'indret ha estat reconvertit en una de les àrees d'esplai del Parc de la Serralada de Marina. Està equipada amb zona d'aparcament i cinc taules, de les quals dues són adaptades per a discapacitats. L'àrea és adjacent a l'observatori astronòmic.

 

Rutes de llegenda i rondalles - Fitxa 14

L'arbre dels nassos

A la Conreria, fa molt temps, hi vivia una comunitat de monges, una de les quals d’una bellesa pertorbadora. Una tarda que, com sempre, es dirigien a buscar aigua a la font, un cavaller va veure la més bonica i se’n va enamorar. Cada nit acudia sota la finestra de la seva cel·la per declarar-li el seu amor. La monja, que havia consagrat la vida a l’oració i a Déu, un dia li va demanar:
—Ja sé que la meva bellesa et torba, però què és el que més t’agrada
de mi?
—El nas —respongué ell.
—Doncs demà, a la mateixa hora, et donaré el que més desitges.
Convençut que l’endemà la faria seva, el cavaller s’hi presentà puntual i ben empolainat. En veure’l, la monja s’hi apropà, tragué una daga i es tallà el nas, que donà al noi embolicat amb un mocador de seda.
—Ara ja tens el que vols. Deixa’m en pau per seguir el meu camí cap a Déu.
Trist i afligit marxà el cavaller i, molt a prop de la font, enterrà el nas. Diuen que en aquell indret creix un arbre molt curiós. Uns l’anomenen arbre del foc, pel color de les seves flors, i d’altres, en canvi, li diuen arbre del nas, per la forma que tenen aquestes.

Veure rutes de llegenda i rondalles

 

+ parcs naturals

rutes de llegenda i rondalles

+100Cims amb nens

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: