Què fem?

La Creu de Gurb

 1. Home
 2. »
 3. La Creu de Gurb
la Creu de Gurb vista des de l'església de Gurb
la Creu de Gurb vista des de l'església de Gurb
fotos de: mama, que fem demà? / con los niños a cuestas
adreça:
Gurb Osona
coordenades: 41.9480666 / 2.2091465

 

 

 

 

L'excursió fins la Creu de Gurb - 842m.- és una ruta lineal que passa o comença des del Bosc Encantat de Gurb. Les dues rutes que us deixem arriben al cim seguint part del PR-41. L'itinerari és fàcil tret d'un tram per dins el bosc amb força desnivell. El camí més complicat és estret i amb alguna arrel dels arbres però es pot fer xino-xano amb els nens. Els més petits, si no estan acostumats a caminar, els serà més complicat de fer. Un cop a dalt les vistes sobre la plana de Vic son magnífiques. El cim està inclòs a la llista del 100Cims de la FEEC.

 

Pujada fins la Creu de Gurb

Us deixem dues rutes per pujar fins el turó de la Creu de Gurb. La curta comença des del mateix Bosc Encantat i la més llarga des de l'església de Sant Andreu de Gurb. Tot depèn de les ganes que tingueu de caminar i allargar la ruta. Els dos itineraris segueixen un tram del PR-41, us hem deixat els dos enllaços perquè pugeu veure diferents trams de l'excursió.

Itinerari des del Bosc Encantat

Pujada fins la Creu de Gurb

 • Distància: 3,8 Km.
 • Dificultat: fàcil amb un tram de desnivell
 • Tipus ruta: lineal
 • Ruta feta per: mama, què fem demà?

Pujada fins la Creu de Gurb

Si els nens us deixen sortir del bosc podeu pujar fins la creu per contemplar les vistes. Al final del bosc trobareu un pont de fusta i un cartell que us indica la pujada al castell. La tornada es fa refent el camí.

Itinerari des de l'església de Gurb

Pujada fins la Creu de Gurb

 • Distància: 5 Km.
 • Dificultat: fàcil però amb algun tram amb cert desnivell
 • Tipus ruta: lineal
 • Ruta feta per: Con los niños a cuestas

mapa creu de gurb

L'excursió comença des de l'església de Gurb. De seguida s'entra al bosc on el Grup Fem Camí de Gurb ha creat aquest bonic espai naturista. Cada arbre té una placa, de fusta, amb els seu nom i on trobareu els nombrosos animals i objectes de fusta. Sortireu del bosc seguint el PR-41 fins arribar a la Masia El Puig. Passareu per la petita ermita de Sant Roc per continuar per la zona del marges. El contrast del color grisos de les roques i el verd del bosc és força atractiu.

Pujada a la Creu de Gurb

Pujada fins la Creu de Gurb

Pujada fins la Creu de Gurb

Continueu seguint el PR-11 novament pel bosc fins que trobeu el següent indicador. Aquí hi ha el tram costerut i estret que es pot fer tot xino-xano. Vigileu amb les arrels dels arbres. Abans d'arribar al cim el camí es bifurca. Si agafeu el de la dreta tindreu una visió de la Plana de Vic. La tornada es fa refent el camí fet sense passar per l'ermita de Sant Roc.

Bosc encantat de Gurb

El Bosc Encantat de Gurb

A part del popular drac de Comodo al bosc de encantat Gurb us esperen més figures d'animals, nans i cartells.

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes per Osona

+ llista dels 100Cims amb les rutes de totnens

 

INSTAGRAM

 

etiquetes: