Jardí Botànic i Jardí Urbà de les Trementinaires

  1. Home
  2. »
  3. Jardí Botànic i Jardí Urbà de les Trementinaires
Itinerari Jardí Urbà
Jardi botànic de Tuixent
Itinerari botànic de Tuixent
Itinerari Jardí UrbàJardi botànic de TuixentItinerari botànic de Tuixent
adreça:
Tuixent Alt Urgell (l')

 

 

 

Si visiteu el Museu de les Trementinaires de Tuixent no us podeu oblidar de passejar per dins del poble resseguint el Jardí Urbà de les Trementinaires, També dins del poble i amb accés conjunt amb el museu es pot visitar l'espai del Jardí botànic. I voleu ampliar coneixements atanseu-vos fer una petita excursió seguint l'itinerari del Jardí Botànic, situat als afores de Tuixent. Tres visites que us portaran a descobrir el món de les plantes i flors remeieres de l'alta muntanya.

 

Jardí Botànic de les Trementinaires

Jardí botànic de Tuixent

ardi botanic trementinaires tuixent 01

Consulteu AQUÍ el Tríptic Jardí Botànic de Tuixent

El Jardí botànic de les Trementinaires, inaugurat el 2006, és un equipament públic sostingut amb el suport del Parc Natural del Cadí-Moixeró i gestionat des del Museu de les Trementinaires. En l'actualitat compta amb més de 60 plantes autòctones, la majoria de les quals també eren dins de les coixineres que transportaven les trementinaires al llarg del les sortides que van realitzar durant més de 100 anys (meitat del segle XIX fins a finals del segle XX) i per gairebé tot el territori català.

S'hi pot accedir amb l'entrada del Museu.

Itinerari Jardí Botànic (fora del poble)

Situat als afores del poble i es visita tot fent una curta i fàcil excursió.

  • L'excursió comença a 1 km del poble de Tuixent en la direcció de Sant Llorenç de Morunys i Port del Comte. Just on comença la vall de Mola, al pont del Regatell.
  • Té un itinerari lineal que va des de l'inici fins als Planells del Sastró d'aproximadament 2,5 km.
  • El recorregut transita vorejant el riu de Mola, amb la circulació restringida, només per a vianants.

Aquesta vall té una gran varietat de plantes remeieres i permet, en un curt recorregut, trobar  més 60 espècies diferents. Moltes d’elles son plantes molt conegudes (farigola, sajolida, hisop, espígol, orenga, etc), altres son curioses i menys conegudes (orella d’ós, cua de cavall, agrella, etc).

Jardí Urbà de les Trementinaires

jardi urba de les trementinaires de tuixent

Podeu fer una ruta per dins el poble tot trobant diferents punts amb plantes remeieres. Veure més fotos del facebook Jardí Urbà

 

 

Altres llocs d'interès