Activitats estiu

Què fem?

Itinerari interpretatiu del Mas de Burot

  1. Home
  2. »
  3. Itinerari interpretatiu del Mas de Burot
adreça:
Mas de Burot - Horta de Sant Joan Terra Alta (la)
coordenades: 40.9000313 / 0.3178345

 

 

 

 

El Mas de Burot és una edificació de finals del segle XIX, deshabitada des de la dècada dels anys seixanta. L’any 2017-2018, l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan el va restaurar mitjançant l’ús de tècniques constructives tradicionals i materials naturals. L'itinerari interpretatiu del Mas de Burot és un circuit orientat al turisme familiar que permet a grans i petits aprendre com es construïa a la zona. El projecte consisteix en un total de 8 estacions d’interacció i/o observació en un itinerari circular per l’entorn del mas podreu veure i provar diferents tècniques de construcció amb materials integrats al paisatge.

 

Itinerari interpretatiu del Mas de Burot

  • Distància: 1,7 km
  • Temps: un passeig
  • Tipus ruta: circular
  • Inici: aparcament Mas de Burot

Itinerari interpretatiu del Mas de Burot

Mas de Burot: arquitectura, materials i paisatge

Itinerari interpretatiu del Mas de Burot

Al projecte de rehabilitació del mas s'ha complementat amb un interessant circuit interpretatiu.

Itinerari interpretatiu del Mas de Burot

  • Trobareu un circuit amb 8 estacions d’interacció i/o observació que configuren un itinerari circular per l’entorn del Mas de Burot. Tres conceptes complementen el circuit: els diferents materials utilitzats en l’arquitectura tradicional, en el cas específic del Mas de Burot, la relació dels materials amb el paisatge dels Ports i el mas com a habitatge.
  • Durant l’itinerari, el visitant pot anar descobrint panells explicatius on els informen dels diferents materials emprats en la construcció del mas i la relació d’aquests amb l’entorn. Espais on es pot manipular els diferents materials: la pedra, la fusta, la terra, la ceràmica, el canyís. També hi ha panells explicatius de la calç i el guix, aquest últim, amb la visita al forn de calç existent a prop del mas.
  • L'itinerari transcorre pels bancals situats al voltant del mas, envoltat de marges de pedra en sec, de carrasques i oliveres, amb les impressionants Roques de Benet i les Gronses al fons.

informació recollida del Diari de Tarragona

+ activitats i rutes Terra Alta

+ Parc Natural dels Pots

+rutes per les Terres de l'Ebre

 

 

etiquetes: