Què fem?

Itinerari de la font Muguera

  1. Home
  2. »
  3. Itinerari de la font Muguera
font Muguera
font Muguera
adreça:
carrer Mirador Torre Baró - Barcelona Barcelonès (el)
coordenades: 41.4508368 / 2.174608

 

 

 

L'Itinerari de la Font Muguera és una passejada per descobrir indrets amb història i gaudir de la diversitat del d'aquesta part de la ciutat. Durant el recorregut passareu per diferents punts d'interès que conviden a fer-hi una aturada. Comenceu pel castell de Torre Baró i el seu Mirador i el tram d'un aqüeducte del segle XIX que portava les aigües del riu Ripoll des de Sabadell fins a la central del Besòs. L'excursió transita dins els límits del Parc Natural de Collserola.

 

Itinerari de la font Muguera. Dades

  • Distància: 5,38 Km
  • Temps: 2h aproximadament
  • Dificultat: moderat
  • Inici: Castell de Torre Baró

mapa Itinerari de la font Muguera

L'itinerari ens ofereix unes vistes panoràmiques esplèndides de Montcada i el Vallès, i de Barcelona. Al llarg del camí gaudirem d'un paisatge canviant, passant per boscos de pi pinyoner, zones arbustives de màquia i brolla, fins als prats d'albellatge que cobreixen els vessants més assolellats.

 

Castell de Torre Baró

Torre Baró

L'excursió comença a tocar del la Torre Baró (molt a prop hi ha el Mirador). Malgrat el seu aspecte medieval, el Castell de Torre Baró, que domina el barri, és una construcció d’inicis del segle XX. El castell, ara convertit en un dels símbols més emblemàtics de Nou Barris, està situat entre els barris de les Roquetes i de Torre Baró, un dels punts de transició entre el Parc Natural de Collserola i Barcelona. Recentment s'ha rehabilitat per acollir un espai expositiu i de divulgació històrica i un punt d'informació del Parc de Collserola.

L'excursió comença des d'aquest punt. Hi podeu arribar en metro L3, parada Roquetes.

 

Zona d'estada de la Font Muguera

Itinerari de la font Muguera

A part de la font, ara renovada, teniu diferents taules de pícnic. També hi ha una gran esplanada ideal per jugar. A la font també s'hi pot arribar des del Parc de l'Aqüeducte seguint el carrer del Brull.

 

Altres llocs d'interès

+ Parcs Naturals

Barcelona amb nens

Parc Natural de Collserola