baner cavatast

Què fem?

Gorg dels Banyuts

  1. Home
  2. »
  3. Gorg dels Banyuts
fotos de: Moments per compartir
adreça:
Gombrèn Ripollès (el)

 

 

 

 

El gorg dels Banyuts és un indret ombrívol i ple d'encant i forma part de la llegenda del comte Arnau. S'hi arriba tot fent un curt passeig des de la carretera que surt de Gombrèn direcció al Santuari de Montgrony. Des de la carretera trobareu un cartell que us indica el camí. Unes amples escales us ajuden a baixar fins la riera de Garfull on es troba el salt d'aigua i el gorg. Excursió fàcil i curta per fer amb nens.

 

Gorg dels Banyuts a Gombrèn - La llegenda del comte Arnau

gorg dels banyuts llegenda comteArnau

Un cop aparcat el cotxe creueu la carretera fins el senyal que us indica el camí. L'indret forma part de la llegenda del comte Arnau.

  • Baixeu per les escales. No tardareu a trobar una bonica font que surt de la mateixa roca.
  • Continueu avall i al mig de la verdor del bosc trobareu el bonic gorg de la riera de Garfull. Està prohibit banyar-s'hi.
  • La tornada es fa refent el camí.

 

Un indret de llegenda.

Hi ha diferents llegendes que giren al voltant d'aquest bonic indret. Entre elles les que fan referència al comte Arnau. Segons la llegenda el comte Arnau tenia dos servents en forma de boc vigilant la bassa. Aquests bocs, enviats pel Diable, vigilaven que el comte no fes cap bona obra, fins que una nit Arnau va matar-ne un. L’altre, com a reacció, llençà el comte al gorg o infern. Des de llavors s’explica que el Comte Arnau surt cada nit del gorg dels Banyuts amb el seu cavall envoltat de foc.

Us deixem l'enllaç al web de Mundos própios per llegir-ne més.

 

 

El Ripollès, excursions i activitats amb nens

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Ripollès

+ rutes de llegenda

 

instagram totnens

 

 

 

 

etiquetes: