Què fem?

Font de la Caputxeta Vermella i el llop

  1. Home
  2. »
  3. Font de la Caputxeta Vermella i el llop
adreça:
Passeig de Sant Joan, Barcelona, Barcelonès (el)

 

 

 

La Font de la Caputxeta Vermella i el llop és un homenatge als protagonistes del popular conte. I, encara que la majoria de contes el llop, apareix com a un animal ferotge i dolent, aquí se'l representa amic de la nena. L'escultura és una de les poques obres públiques que va fer l'escultor Josep Tenas. La va esculpir l'any 1921 i va ser bronzejada per Gabriel Bechini. Des de la seva inauguració s'ubica al passeig de Sant Joan, entre Còrsega i Rosselló. Molt a prop de la Font de la Caputxeta Vermella es troba una altra font monumental: la font d'Hèrcules.

 

Font de la Caputxeta Vermella i el llop.

Sembla que Barcelona no és la única ciutat del Món on hi ha una escultura de la Caputxeta. En podeu trobar una a Berlín, Frankfurt o Buenos Aires. A Catalunya, fins el moment, la segona estàtua de la Caputxeta i el llop es troba a Castelldefels, a la plaça d'España.

La Caputxeta Vermella és un conte popular europeu del qual existeixen nombroses variants. Ha estat transcrit, entre d'altres, per Charles Perrault (Le Petit Chaperon Rouge) i els germans Grimm (Rotkäppchen). Tot i ser considerat un conte infantil, conté elements referents a la violència, el sexe i el canibalisme.

veure d'on hem tret les fotos foto 1- foto 2 - foto 3 - foto 4

 

 

Altres llocs d'interès

Escultura d'en Patufet a Granollers

El Petit Príncep, a la platja de Riells de L'Escala

+ punts d'interès

+ Barcelona amb nens