Què fem?

Espai Bombers de Barcelona

  1. Home
  2. »
  3. Espai Bombers de Barcelona
adreça: Carrer de Lleida, 30
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)
preu activitat: entrada gratuïta menors de 16 anys
telèfon: 932 565 434

 

 

 

L'Espai Bombers de Barcelona és un centre formatiu, divulgatiu i expositiu dedicat a la prevenció i la seguretat. Està ubicat a l’antiga caserna de bombers del Poble Sec, ara reconvertida en espai museístic de peces, fotografies i vehicles on es pot veure la història dels bombers de la ciutat. Hi trobareu exposicions tant fixes com temporals i un punt de trobada del col·lectiu de bombers. Els vehicles antics, els extintors, cascos i altres elements i objectes que impressionaran al nens.

 

Espai Bombers de Barcelona

Parc de la Prevenció es recolza en dos grans eixos:

  • Espai museístic que posa en valor la història del Cos de Bombers de Barcelona a través de l’exposició del seu patrimoni, i la seva vinculació amb la ciutat de Barcelona amb més de 180 anys de història.
  • Centre formatiu i divulgatiu dedicat a la prevenció i l’autoprotecció.

espai bombers cartell

Aquest nou espai, inaugurat l’11 de Novembre de 2016, vol esdevenir una institució pública oberta a la ciutadania on es narra la història dels Bombers de Barcelona. Alhora es vol impulsar la recerca i la divulgació del coneixement en l’àmbit de la prevenció i l’autoprotecció, amb voluntat de convertir-se en un centre de referència.

A l'Espai Bombers de Barcelona hi trobareu:

espai bombers evolucio

visites familiars guiades caps de setmana i festius

  • Objectes exposats provenen de les col·leccions del cos de Bombers de Barcelona, que inclouen més de mil peces de tota mena. Entre tots ells, destaca la bomba Delahaye, més coneguda com a Genoveva, un dels vehicles històrics emblemàtics del Cos.
  • Audiovisuals: El visitant pot experimentar les sensacions que es poden tenir durant un incendi a través d'un sistema audiovisual. Es reprodueixen totes les etapes d'una intervenció real, des de la trucada del ciutadà fins la resolució final de la incidència.
  • Aules: El centre disposa de diverses aules per fer-hi sessions informatives o cursos sobre seguretat i prevenció
  • Centres de reunions: També inclou un centre de reunió per a entitats com El Cau del Jubilat o l'Agrupació Cultural i Esportiva (ACE).

 

+Barcelona amb nens

+ activitats i rutes Barcelonès

+ Museu per visitar amb nens