Què fem?

Els secrets de La Palma

 1. Home
 2. »
 3. Els secrets de La Palma
adreça:
Plaça Cervantes, 4 - La Palma de Cervelló Baix Llobregat (el)

 

 

 

La ruta dels Secrets de la Palma és una proposta engrescadora que mitjançant un joc de pistes podreu descobrir el municipi de la Palma de Cervelló. L'itinerari transcorre per dins del poble i pels seus voltants en un recorregut fàcil i familiar tot seguint el conte de l'aventura d'en Joan i la Rita per descobrir el passat del poble. L'ermita de Sant Joan del Pla és un dels punts per on passa l'itinerari.

 

Joc de pistes Els secrets de La Palma

 • Distància: 4,6 Km.
 • Temps: 1,45 minuts
 • Tipus ruta: lineal
 • Dificultat: ruta joc familiar i fàcil
 • Inici: davant de la biblioteca de La Palma de Cervelló
 • Ruta joc: autoguiada amb l'app de Natura Local

Els secrets de La Palma. Itinerari

Els secrets de La Palma joc de pistes

 • La ruta joc comença just davant de l’edifici de la Biblioteca Municipal passant pel teatre per continuar pel carrer de Sta. Maria, el qual deixarem per anar a fins a l’Escola El Solell.

Els secrets de La Palma joc de pistes

 • Sortim de la zona urbana per anar fins a la font del Marge a la zona dels Horts de la Palma de Cervelló.
 • Es torna al poble pel carrer de Sant Isidre fins a la plaça i església de la Mare de Déu de la Palma primer, i fins a la font de Santa Rita després.

Els secrets de La Palma joc de pistes

Els secrets de La Palma joc de pistes

 • Ara cal desfer el camí fins a la plaça de l’església per dirigir-nos als afores del nucli urbà, endinsant-nos a les pinedes de l’entorn de l’ermita de Sant Joan del Pla. Allà tindrem l’oportunitat de visitar una bonica barraca de pedra seca, l’herbolari del Corral de Sant Joan, el pla de Sant Joan, i per descomptat l’ermita de Sant Joan del Pla, de gran bellesa.
 • El camí de tornada al nucli urbà el farem per una pista flanquejada per murs de pedra seca, i passejarem ara fins a l’edifici de l’Ajuntament, últim punt d’interès de l'itinerari.

Dinàmica del joc

Per poder acabar eljoc haureu de trobar les 13 parades que s'hi ha al llarg del recorregut. 13 codis QR que us permeten accedir a les preguntes del joc i a l'accés de fotografies antigues que il·lustren com era l'indret fa uns quants anys. Per poder-lo seguir correctament cal que les interpreteu quan la vostra posició de navegació estigui ben bé sobre la icona del mapa.

ermita de Sant Joan del Pla

ermita de Sant Joan del Pla

L'ermita, construïda al s. XI per les monges benedictines de Sant Pere de Puelles (Barcelona). D'una sola nau, coberta amb volta de canó i amb un absis semicircular lleugerament més estret, on encara es conserven les arcuacions d'estil llombard. En unes excavacions recents s'hi van trobar unes antigues sitges cobertes amb lloses de pedra. A la teulada encara s'hi conserven les lloses de llicorella originals, provinents de les explotacions mineres de la zona. ( +info). Foto Ajuntament de La Palma de Cervelló de la restauració del 2019.

L’AMB és qui té cura del manteniment. En aquest espai s’hi organitza la Jugatecambiental durant la primavera i la tardor i per les Festes de Sant Isidre, l’Aplec de Sant Joan i el festival de música Xapulina Roc.

 

+ activitats i rutes pel BAIX LLOBREGAT

+rutes de llegenda

+ activitats de rutes joc 

 

 

INSTAGRAM