Activitats estiu

Què fem?

Els gorgs blaus de la riera Golarda

  1. Home
  2. »
  3. Els gorgs blaus de la riera Golarda
adreça:
Monistrol de Calders Moianès (el)
coordenades: 41.7742504 / 2.0159957 (gorgs blaus)

 

 

 

El gorgs blaus de la riera Golarda son d'aquells indrets curiosos i bonics. La riera forma uns grans gorgs formats quan travessa un banc de roca de conglomerat blavós. es tracta d'un dels paisatges monistrolencs més curiosos i bonics  sobretot quan baixa aigua i quant hi toca la llum del Sol. A la part més septentrional s’hi poden observar unes olles de formes sinuoses per on circula el corrent en forma de remolí.

 

Els gorgs blaus de la riera Golarda

Els gorgs blaus de la riera Golarda

La zona dels gorgs està situada prop del camí que porta des de Monistrol de Calders a la masia la Coma. La roca per on passa aquests tram de riera és de tipus aglomerat (sedimentari) amb la superfície erosionada per l’acció especialment de l’aigua. En les fotos no s'hi pot apreciar el color blavós ja que en aquell moment hi baixava poca aigua i per aquest motiu hi predomina el verd de les herbes.

Els gorgs blaus de la riera Golarda

Si no us voleu quedar només en aquest petit tram de riera us recomanem que feu l'excursió circular que han deixat des de Cultura i Patrimoni de Monistrol de Calders. L'excursió passa per la ruta de Pumanyà, els Gorgs Blaus i el Trull, on podreu admirar nombroses cabanes de pedra seca.

 

+ activitats i rutes Moianès

+ rutes d'aigua

 

 

INSTAGRAM