El Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols

  1. Home
  2. »
  3. El Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols
Estàtua del Pescallunes
vistes des del carrer Sant Sebastià de Sant Feliu
embarcador Can Manel
zona dels safrejos
Font del Llac a la Plaça Firal
Estàtua del Pescallunesvistes des del carrer Sant Sebastià de Sant Feliuembarcador Can Manelzona dels safrejosFont del Llac a la Plaça Firal
adreça:
Sant Feliu de Pallerols, Garrotxa (la)

 

 

 

La majoria de poblacions, grans o petites, tenen les seves singulars i entranyables llegendes. El Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols és la d'aquest petit i bonic municipi de la Garrotxa. Una estàtua de bronze del personatge assegut a la barana del riu amb una canya i la lluna a la mà n'és el testimoni. L'aigua és un dels elements importants del municipi com ara el riu Brugent que hi transcorre o la quantitat de fonts que s'hi localitzen. També hi trobareu singulars edificis modernistes, el pont medieval, els safaretjos o el verd i esplendorós paisatge.

 

El Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols. La visita

El Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols

Sant Feliu de Pallerols està situat a la vall d'Hostoles i s'estén per les valls del riu Brugent i del seu afluent, el Sant Iscle. Rodejat per les serres del Corb i de Fontpobra i els volcans de Can Tià i Traiter, dintre del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Algunes de les zones que s'han visitat del municipi.

  • La Plaça Firal, que és el centre neuràlgic de la població. Hi trobareu una zona amb serveis i una bonica font que s'il·lumina a la nit. La font és d'origen modernista i se l'anomena com El Llac. Ala voltants hi han cases datades del segle XVI.
  • El riu Brugent, que passa pel municipi, és un espai amb nombrosos atractius: fonts (més de 50), horts, edificis singulars. Aquí es on es troba, assegut a les pedres del mur, El Pescallunes.
  • Anant per un dels costats de riu hi ha el carrer de Sant Sebastià, on es troba la capella, el pont medieval i els rentadors públics.
  • A l'altra costat del riu es situa la zona anomenada els paratges dels Arbres d'en Casals. Una bonica zona verda amb arbres a tocar del riu.
  • Can Manel és l'antic embarcador que s'utilitzava per  a transportar els blocs de gel que portaven de la muntanya. Va ser construït per els enginyers que treballaven en la construcció del tren d'Olot.
  • A l'antiga estació de tren es troba l'Oficina de Turisme. Aquí podreu llogar bicicletes per anar per la via verda. La Ruta del Carrilet I, que va d'Olot a Girona.

 

 

Activitat per fer en família: JugaParc – Motxilla Científica. És un joc/ruta autoguiat per a grups familiars, que s’ubica pels espais més emblemàtics del Parc Natural de la Zona Volcànica a Olot i que es realitza a través de la Motxilla JugaParc. És un joc on l’enginy, la imaginació i la sensibilitat apareixen per viure una aventura inoblidable.

 

Diu la llegenda...

S’explica, des de temps immemorials, que una nit de cel transparent i de lluna plena, anava un sant-feliuenc vorejant el riu Brugent quan va haver d’aturar-se atret per l’encant, mai vist per ell fins aleshores, que li oferia aquell astre que es reflectia en tota la seva plenitud en les aigües encalmades de la riera. Tan embadalit en va quedar de la bellesa d’aquella lluna, que molt brillava en la foscor de l’aigua, que il·lusionat, se li acudí pensar que la podia haver i decidí pescar-la amb un cove. Però per més que posés el cove dins l’aigua i l’enlairés ben de pressa no aconseguia ficar-la-hi.

Algú va veure l’espectacle i en to burleta li digué: què voleu fer? Pescar la lluna?. Des aleshores als de Sant Feliu de Pallerols ens diuen “PESCALLUNES”: gent que s’il·lusiona i té somnis, romàntica, amb ambició i molts projectes, gent que no s’atura, que mira sempre endavant.

El Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols

Pesca llunes amb cova al riu Brugent. Al mes de maig s'organitza un concurs de pescar llunes en un cova. Cada lluna té un premi.

*info de la web de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallarols

 

Altres llocs d'interès

Salt del Roure – Vall d’en Bas- excursions amb nens

Roques Encantades i el Santuari de la Salut

Gorg de la Plana al riu Brugent – Les Planes d’Hostoles

La Garrotxa amb nens