baner cavatast

Què fem?

Descobrint el Parc Agrari del Llobregat

  1. Home
  2. »
  3. Descobrint el Parc Agrari del Llobregat
Masia Cal Perellada
Masia Cal Perellada
adreça:
Camí del Sorral, s/n - El Prat Baix Llobregat (el)
coordenades: 41.3414056 / 2.0762081 (Masia de Can Comas)

 

 

 

La ruta pel Parc Agrari del Baix Llobregat és una excursió planera, fàcil i agradable, que travessa el riu Llobregat per endinsar-se en l’espai agrari. Passareu ben a prop d'algunes de les masies del parc com Cal Mojo, Cal Xagó, Cal Misses i Cal Perellada. A la Masia de Can Comes teniu el Centre d'Informació i Gestió del Parc Agrari. La ruta és pot fer tranquil·lament a peu o en bicicleta tot descobrint el Parc Agrari del Llobregat.

 

Ruta pel Parc Agrari del Baix Llobregat. Dades

  • Distància: 7,9 Km
  • Temps: 2,2o hores
  • Dificultat: fàcil

Descobrint el Parc Agrari del Llobregat

La ruta del mapa comença al pont de Cornellà, un cop es creua ja entreu a l'espai agrari. La nostra fitxa, però, l'hem localitzat des del Centre d'Informació del Parc a la Masia de Can Comas, al Prat de Llobregat. La ruta es pot començar des de diferents punts.

Descobrint el Parc Agrari del Llobregat

L'itinerari és recomanable per a tot tipus dels públic. No us oblideu de portar aigua sobretot si feu la ruta durant la primavera i l’estiu, ja que el recorregut transcorre per espais sense ombra.

Descobrint el Parc Agrari del Llobregat

Recordeu que esteu dins d'un espai agrari, no podeu entrar pel mig dels camps ni fer malbé o collir plantes. No llenceu deixalles de cap mena.

Descobrint el Parc Agrari del Llobregat

Els colors de la ruta canvien depenent de com es troben els cultius.

 

Descobrint el Parc Agrari del Llobregat

Descobrint el Parc Agrari del Llobregat

El Parc Agrari del Baix Llobregat és una àrea econòmica especialitzada en la producció agrícola. En aquest espai, s’hi viu i s’hi treballa. Sigueu respectuosos i respecteu les recomanacions següents quan hi accediu en bicicleta. La circulació en bicicleta només està permesa en camins marcats com a compatibles per a l’ús públic. Si circuleu pel parc respecteu la prioritat dels vehicles agraris.

 

La Masia de Can Comas

Descobrint el Parc Agrari del Llobregat

La masia de Can Comas és el Centre d'Informació i serveis del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Es troba situada al bell mig del Parc Agrari del Baix Llobregat, al municipi del Prat de Llobregat. La masia, totalment restaurada durant els anys 2003 i 2004, presenta els elements arquitectònics característics de les masies d’aquesta comarca. Consta de diverses construccions i camps de conreu annexes, amb un total de 4,6 hectàrees.

Consulteu AQUÍ la pàgina del Parc Agrari del Delta del Llobregat. Hi trobareu informació d'activitats, fires, mercat de pagès... sSabíeu que el parc s'estén per 14 municipis en una superfície de prop de 3.500ha? En total hi ha unes 250 explotacions agràries. Consulteu AQUÍ els mercats de pagès on trobar els productes Kmo.

 

Rutes de llegenda i rondalles - Fitxa 20

La pedra del pas de barca a Can Comas

Temps era temps, en Manel i el seu fill Josepet, pagesos de mena, tenien un hort prop de la desembocadura del riu Llobregat. Cada matí, abans que sortís el sol, anaven a collir carxofes, pastanagues i tomàquets, entre altres productes, per vendre’ls a Barcelona, a l’altre
costat del riu. Un pont de fusta els permetia travessar-lo i, així, arribar a temps per poder muntar parada al mercat. Un dia, però, un aiguat va fer créixer el riu i es va endur el pont. En Manel i en Josepet van quedar abatuts, ja que, sense ell, era complicadíssim arribar al mercat per vendre les seves hortalisses. Després de molt rumiar, van decidir que la millor solució era fer un pas de barca. Dit i fet, construïren una gran barcassa que, guiada per un cable subjectat a un costat i altre del riu, els permetia travessar-lo sense problemes.
La fita que antigament hi havia a Sant Boi per marcar el pas de barca, una pedra gravada amb la inscripció «Barca sem Boi. 1739», es troba avui dia en una columna del porxo de la masia de Can Comes, on hi ha el Centre d’Informació del Parc Agrari. A l’avinguda de Maria Girona de Sant Boi, a la nova passarel·la del riu, se n’ha posat una rèplica.

Veure rutes de llegenda i rondalles

 

Altres llocs d'interès

+ rutes en bicicleta

Baix Llobregat amb nens

Xarxa Parc Natural del Delta del Llobregat

 

 

 

 

etiquetes: