Què fem?

Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens

 1. Home
 2. »
 3. Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens
adreça:
Monistrol de Montserrat, Bages (el)

 

 

 

 

La Muntanya de Montserrat és dels lloc emblemàtics del país que recomaneml visitar de tant en tant. La muntanya ofereix moltíssimes possibilitats, de les quals, moltes excursions o activitats es poden fer amb nens. Avui us proposem una de les excursions més populars de fer, la que va del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens. En aquest cas l'excursió s'ha començat un migdia del mes de desembre. Aspecte que cal tenir en compte ja que part de la baixada s'ha fet pràcticament de nit. Lluny de ser un problema, si aneu ben preparat, pot resultar un al·licient. El paisatge adquireix un nou aspecte, entre fantasmagòric i màgic. El Monestir pertany al terme municipal de Monistrol de Montserrat, al Bages, i al límit amb el Baix Llobregat, l'Anoia i el Vallès Occidental. La pujada a Sant Jeroni està inclosa en la llista dels 100Cims del Centre Excursionista de Catalunya.

 

Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens. Dades i mapa

 • Durada: 2 h 30 min tot depèn del ritme i parades
 • Distància: 7 km
 • Dificultat: Mitjana
 • Inici: el Funicular de Sant Joan que arriba fins el Pla de les Taràntules

Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens

Us deixem l'enllaç on podreu veure el mapa de l'itinerari d'aquesta i altres rutes.

 

 

Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens. Itinerari

Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens

Al Monestir s'hi pot arribar en cotxe, a peu, amb l'aeri o amb el cremallera. Us deixem aquí la informació.  Un cop a dalt cal anar a buscar el Funicular de Sant Joan.

 

 • Anirem a buscar el funicular de Sant Joan que ens deixarà a dalt al Pla de les Taràntules.
 • Un cop hem sortit del funicular agafar el camí de la dreta, passant per sota d’un petit pont, direcció Sant Jeroni. Trobareu un cartell que ho indica.
 • El camí, en aquest tram, és agradable i fàcil de fer amb els nens. Les vistes ja comencen a ser magnífiques. Podreu veure les roques de La Prenyada, La Mòmia, L'elefant. Encara que en aquesta sortida estan una mica tapades pels núvols.

Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens

 • Passarem per davant de quatre agulles característiques anomenades “Gorres”. La més alta i amb una creu a dalt el cim s’anomena Gorra Frígia. Si teniu sort igual podeu veure alguna cabra penjada per les roques. des d'aquí es pot veure la moreneta a dalt del Cavall Bernat.
 • Continuar sense deixar el camí principal.
 • Després d’un pas estret entre roques, hi ha un mirador a la nostra esquerra, el Mirador de la Serra de les Paparres. Si us hi acosteu gaudirem d'unes magnífiques vistes panoràmiques.
 • El camí es dirigeix a la capçalera de la vall, entra al bosc i creua el torrent de Santa Maria per una passera amb barana de fusta. Una zona que al desembre és força humida.
 • Ara  la pujada segueix per un tram pavimentat. A la dreta podreu veure un camí amb pendent descendent. És el camí que surt de la capella de Sant Jeroni direcció Pla dels Ocells fins el Monestir.

Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens

 • Al cap d’un quart d’hora aproximadament s'arriba la Capella de Sant Jeroni. Aquí trobem una cruïlla de camins, una per pujar fins el cim i l'altre que torna al Monestir pel Pla dels Ocells. Des de la capella es pot anar al Mirador de Mossèn Cinto, que trobarem a mig camí entre la capella i el cim.
 • Seguim amunt per arribar al cim de Sant Jeroni. Trobareu unes quantes escales de ciment que permeten fer més suau la pujada.
 • A dalt hi ha una taula d’orientació on es pot identificar el relleu circumdant que s’estén des dels Pirineus fins als Ports i Mallorca.

Del Monestir de Montserrat a Sant Jeroni amb nens

 • La tornada al santuari es pot fer pel mateix camí fins al funicular de Sant Joan, com és el cas. Si voleu variar l'itinerari un cop a la capella de Sant Jeroni seguir per la ruta del Pla dels Ocells fins el Monestir. Un camí senyalitzat amb els indicadors del Parc Natural de Montserrat.

 

 

Altres llocs d'interès

Les Tines de la Vall de Flequer – Pont de Vilomara
Riera de Bellver, entre tolls i salts d’aigua- Santpedor
Excursions en família: el camí dels Degotalls – Montserrat 

El Bages amb nens

+100Cims amb nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save